Tussenstand in beide  F1-kampioenschappen na Belgische Grand Prix

Tussenstand in beide F1-kampioenschappen na Belgische Grand Prix

door Michael Janiec

Na alweer de twaalfde race van het huidige F1-seizoen, de Grand Prix van België, is de zomerstop gearriveerd. Vooraan verandert er nagenoeg weinig in het kampioenschap: Max Verstappen zegeviert ook ditmaal met een forse voorsprong en vergroot zijn voorsprong. Maar wat nog meer? Hieronder kun je nog de stand van zaken checken in het rijders- en constructeurskampioenschap na de race op Spa-Francorchamps.

Tussenstand constructeurskampioenschap na Belgische Grand Prix

Red Bull Racing heeft de voorsprong met nog steeds meer dan twee keer zoveel punten als het eerstvolgende team. Daarover gesproken: Mercedes klimt ondanks de wisselvalligheden qua prestaties toch het behoorlijkste met wederom een solide resultaat.

Zo concreet zelfs dat de voorsprong op Aston Martin is gegroeid naar 51 punten.

Met een P4 (Lewis Hamilton) en P6 (George Russell) moet Aston meer tevoorschijn toveren de komende tijd, dan de P5 van Fernando Alonso en de P9 van Lance Stroll. Althans, de vraag is of ze dat willen, ervan uitgaand dat de nummer twee in de constructeurs minder ontwikkelingstijd voor aero krijgt in 2024.

Terwijl de meeste achterhoede-teams weinig potten breken bij de hoofdrace op Spa, weet op zijn minst Esteban Ocon enige punten te scoren namens Alpine met een P8. De aansluiting met McLaren raakt niettemin uit zicht als de recente snelheid van het team uit Woking aanhoudt na de zomerstop.

Tussenstand in F1-kampioenschap coureurs na de GP van België

Max Verstapppen heeft onderhand de teugels stevig in eigen hand op weg naar het derde wereldkampioenschap op een rij. Met een reeks van acht overwinningen herschrijft de Red Bull Racing-coureur de records. Het volgende target: de andere, vorige Red Bull-stercoureur, Sebastian Vettel, evenaren met het hoogste aantal in een reeks: negen.

De strijd daarachter is nog steeds volop levend. Fernando Alonso ziet hoe Lewis Hamilton met zijn P4 op Spa binnen één punt is genaderd in het kampioenschap van coureurs. Daarachter blijft het voorlopig ook een gevecht: Charles Leclerc staat op gelijke hoogte met George Russell, terwijl Carlos Sainz door zijn ongelukkige DNF in de openingsronde van de Belgische GP een relatief kleine achterstand heeft opgelopen van zeven punten op het duo.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk