Tussenstand beide F1-kampioenschappen na GP Verenigde Staten in Austin

Tussenstand beide F1-kampioenschappen na GP Verenigde Staten in Austin

door Michael Janiec

Het is natuurlijk niet meer de vraag wie het wereldkampioenschap zal winnen. Eerder de vraag hoeveel punten Max Verstappen in zijn recordseizoen bij elkaar rijdt. De teller staat na de GP van Verenigde Staten op 466 punten. Dat is inmiddels meer dat zijn puntentotaal in 2022 (454). Met nog vier Grands Prix op de F1-kalender kan dit records eveneens verder aangescherpt in 2023 dus.

Tussenstand rijderskampioenschap na GP Verenigde Staten

Daarachter duurt de discussie voort of Sergio Perez de tweede plek kan vasthouden. Na deze race-uitslag, Perez schoof op naar P4 dankzij de diskwalificatie van Lewis Hamilton, ziet het er voorlopig naar uit dat Perez daar in zal slagen.

Lando Norris weet de recente vorm van McLaren wederom in klinkende resultaten om te zetten en klimt daardoor naar de zesde plek in het rijderskampioenschap ten koste van Charles Lelclerc.

Tussenstand constructeurskampioenschap na GP Verenigde Staten

McLaren is in de tussenstand voor constructeurs alweer voorbij aan Aston Martin en bekleedt de vierde stek. Nog 80 punten scheidt het team uit Woking van Ferrari.

Het Italiaanse team ziet om zijn beurt, mede door de diskwalificatie van Lewis Hamilton, hoe het gat naar Mercedes te managen blijft. De constructeurstitel is eveneens beslist, maar daarachter is de rangorde nog 'all to play for' dus, op naar Mexico!

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk