'Uitslag onderzoek Horner pas mogelijk na testdagen bekend'

'Uitslag onderzoek Horner pas mogelijk na testdagen bekend'

door Jarlo

Waar eerder de verwachting was dat we vóór de lancering van de RB20 op 15 februari duidelijkheid zouden krijgen rondom de zaak van Christian Horner, denkt Sky Sports F1-verslaggever Craig Slater daar heel anders over. Volgens Slater zou de uitslag pas na de Formule 1-testdagen bekend worden.

Op maandag 5 februari 2024 kwam F1-insider als eerste met het schokkerende nieuws naar buiten dat Red Bull Racing-teambaas Christian Horner verdacht wordt van grensoverschrijdend gedrag richting een vrouwelijke medewerkster van de Oostenrijkse renstal. Als we de huidige geruchten moeten geloven, zou de leider van Red Bull Racing ongepaste beelden hebben gedeeld met een specifiek teamlid.

Ondanks alle chaos en het feit dat een aantal betrouwbare bronnen het zojuist besproken nieuws deelde, ontkent Horner vooralsnog alle geruchten. De Brit werd op vrijdag 9 februari ondervraagd door een onafhankelijke advocaat, in de hoop op meer duidelijkheid.

Daarnaast heeft Red Bull Racing inmiddels een intern onderzoek gestart met de intentie om achter de definitieve waarheid te komen.

Slater: 'Horner heeft acht uur lang gepraat met advocaat'

Zoals eerder gemeld, was Horner op 9 februari in gesprek met een advocaat. Als we Slater moeten geloven, zou dit gesprek maar liefst acht uur lang hebben geduurd: "Horner zit al sinds 10:00 uur in de meeting. Ik verwacht dat het rond 18:00 uur afgelopen zal zijn. Dit is het eerste gesprek dat hij over het voorval heeft sinds we van de zaak afweten. Horner heeft tijdens het gesprek meer details over de aanklacht gekregen," aldus Slater.

'Het zou wel eens een lang proces kunnen worden'

Slater vervolgde zijn verhaal. Volgens de Sky Sports F1-verslaggever zou het nog wel even kunnen duren voordat er een uitslag bekend is, dit omdat het team alles 'op de correcte manier wil doen' en alles 'zo eerlijk mogelijk' wil afronden.

"Ik heb begrepen dat dit wel eens een heel lang proces zou kunnen worden. Red Bull presenteert volgende week donderdag de nieuwe bolide en het zou wel eens zo kunnen zijn dat het onderzoek ook na deze datum nog verdergaat. Misschien zelfs wel tot na de start van het voorseizoen. Ze willen het op de correcte manier doen. Ze willen de zaak voor beide partijen zo grondig en eerlijk mogelijk afhandelen"

Craig Slater - Sky Sports F1-verslaggever

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk