Verstappen blikt terug op GP Canada-zege: ‘Dat gaf mij veel vertrouwen’

Verstappen blikt terug op GP Canada-zege: ‘Dat gaf mij veel vertrouwen’

door Michael Janiec

Max Verstappen bewees zijn waarde voor Red Bull Racing door de chaotische Grand Prix van Canada te winnen. In een door regenbuien geteisterde race - waar er zoveel fout kon gaan - hield de titelverdediger het hoofd koel en reed naar alweer zijn 60e Grand Prix-zege. Dit is wat de drievoudig WK-winnaar erover te vertellen had na de race op Circuit de Gilles Villeneuve.

"Het was echt een belonende overwinning vandaag, dit soort races zijn erg leuk omdat je niet weet wat je te wachten staat en ik heb genoten van het racen vandaag”, begon Verstappen op de website van Red Bull Racing.

'Soms werkt de safetycar in je voordeel'  - Max Verstappen

"Met zulk slecht weer was het zo makkelijk om een fout te maken; we moesten echt geconcentreerd blijven, want één kleine beweging van de racelijn kon ertoe leiden dat we van de baan in de muur belandden. Het team maakte alle juiste beslissingen op het juiste moment en bleef heel kalm.”

"Als je kijkt naar de laatste paar weekenden die we in deze omstandigheden hebben gereden, hebben we het meestal goed gedaan, dus dat gaf me veel vertrouwen voor vandaag. We hadden ook veel geluk met de safetycar, soms werkt het voor je en soms tegen je, maar dat is racen! Toen we aan het eind eenmaal op de slicks reden, had de auto een behoorlijk tempo en dat konden we tot het einde volhouden.”

Verstappen reageert na overwinning in Montreal

“Het was een zwaar weekend, maar ik ben echt trots dat ik mijn 60e overwinning mee naar huis mag nemen”, aldus de Nederlander.

Horner prijst foutloze uitvoering van Verstappen en cohorten

Red Bull-teambaas zag Verstappen op zijn best: “Max was ongelooflijk vandaag. In deze omstandigheden rijd je met je gevoel, maar alles moet samenwerken en het team heeft gevat geantwoord op de lastige omstandigheden en heeft op elk gebied gepresteerd. Er zijn zoveel dingen die je fout kunt doen op een dag als vandaag, maar gelukkig hebben we ze goed gedaan."

"In een race als vandaag met deze wisselende omstandigheden kunnen er zoveel dingen misgaan, maar we hebben de juiste beslissingen genomen op de juiste momenten. McLaren was snel op de inters aan het begin van de race, maar de overgang naar de slickband was echt cruciaal en toen we eenmaal onze baanpositie hadden weggegeven, hadden we wat warmte in de banden en konden we echt pushen”, besloot de Brit.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk