Verstappen kan leven met P5: 'Alles zat gewoon tegen'

Verstappen kan leven met P5: 'Alles zat gewoon tegen'

door Cas Zeeman

Max Verstappen kan best leven met P5 tijdens de GP op Singapore. Het was voor de Limburger na zijn teleurstellende kwalificatie op P11 het maximaal haalbare, ook na een tactische misser omtrent de pitstops op zondag. Desondanks kijkt Verstappen terug op een goede race.

'Alles zat tegen vandaag'

"Eigenlijk zat alles wel tegen. We moesten er echt voor vechten. De eerste stint ging oké, tot aan die safety car. Maar daarna had iedereen nieuwe banden, dus ik had geen kans. Ik denk ook dat die safety car te banden wat koud maakte, waarna ik ze niet meer op temperatuur kreeg, maar op de medium band ging het wel goed", aldus de Red Bull Racing-coureur tegenover Viaplay.

Verstappens weekend werd overschaduwd door problemen met de balans. "Dat was vandaag in de race wel iets beter, maar het was nog steeds niet onze normale standaard. We moeten te weten komen waarom het dit weekend voor geen meter ging - in de race ging het wel beter. Over het algemeen is onze auto niet zo goed op een stratencircuit, maar dit was wel teveel van het goede."

Suzuka

Volgende week staat de GP van Japan op het programma, de plek waar Verstappen zich vorig jaar voor de tweede keer tot wereldkampioen wist te kronen: "Suzuka is een mooi circuit. Die past normaal gezien ook wel bij onze auto", aldus een vooruitkijkende Verstappen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk