Vasseur zwijgt bij 'zoveelste vraag' over Sainz: 'Volgende graag'

Vasseur zwijgt bij 'zoveelste vraag' over Sainz: 'Volgende graag'

door Ayla Huiberts

Ferrari krijgt in 2025 een grote aanwinst binnen. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zal zich aansluiten bij de Scuderia en wordt daarmee de nieuwe teamgenoot van Charles Leclerc. Fans zijn enthousiast over dit vooruitzicht en de media wil alles weten over deze transfer. Echter, Hamilton en teambaas Frédéric Vasseur stellen het niet op prijs om hier vragen over te beantwoorden. En al helemaal niet als het gaat om de recente vorm van Carlos Sainz.

Na afloop van de F1 Grand Prix van Japan werd Lewis Hamilton gevraagd naar Ferrari. De Brit leek dit niet te waarderen en besloot hier geen antwoord op te geven. Niet lang daarna liep de Mercedes-coureur weg van het interview.

De teambaas van Ferrari had een vergelijkbare reactie nadat hem een vraag werd gesteld over Hamilton. Veel fans verwijten het team wegens het feit dat ze Carlos Sainz zogenaamd ‘forceren’ zijn spullen te pakken voor 2025.

In het huidige seizoen bemachtigde de Spanjaard een podiumplek bij iedere race waaraan hij deelnam en de coureur heeft inmiddels tweemaal de overwinningsreeks van Max Verstappen verbroken.

Ondanks zijn successen moet hij plaatsmaken voor zijn tegenstander en in Japan kreeg Vasseur de vraag of hij een ‘alternatieve realiteit’ voor zich ziet ‘waarin hij Lewis Hamilton nog niet had getekend voor 2025’.

De Fransman was hier niet van gediend en antwoordde met het volgende: “Elk weekend hebben we dezelfde vraag. Doe een copy-paste van mijn antwoord van mijn antwoord van vorige week, volgende.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk