Voormalig personal trainer Verstappen blikt terug op 2021: 'Iedereen was kapot'

Voormalig personal trainer Verstappen blikt terug op 2021: 'Iedereen was kapot'

door Jarlo

De voormalig personal trainer van Max Verstappen, Bradley Scanes, heeft onlangs teruggeblikt op het Formule 1-seizoen van 2021. Het zojuist genoemde jaar stond natuurlijk volledig in het teken van de strijd tussen Verstappen en Hamilton, wat uiteindelijk heeft geleid tot de eerste wereldtitel van de Nederlander. Scanes en Verstappen werkte van 2020 tot en met 2023 samen.

Het Formule 1-seizoen van 2021, waar het gevecht voor het rijderskampioenschap tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton centraal stond, en daarnaast de strijd tussen Red Bull Racing en Mercedes voor het constructeurskampioenschap. Het was een seizoen wat voor altijd in de Formule 1 geschiedenisboeken zal staan. Een seizoen vol met controversie. Wat te denken van de Grand Prix van Engeland, waar Hamilton Verstappen uit de race kegelde in Copse Corner. Of de Grand Prix van Italië, waar de twee auto's na contact boven op elkaar belandde! Uiteindelijk kwam daar dan eindelijk de langverwachte seizoensfinale in Abu Dhabi, waar Verstappen en Hamilton zich met exact dezelfde aantal punten opmaakte voor het slotstuk op het Yas Marinas circuit. De Mercedes-coureur leek er met de betere snelheid met de overwinning van door te gaan, totdat de Williams van Nicholas Latifi hem in de muur hing een paar rondjes voor het einde. Door een Safety Car kreeg Verstappen de kans om Hamilton op nieuwe banden alsnog voorbij te gaan en daarmee zijn eerste wereldtitel te winnen.

Scanes: 'Getuige van één van de grootste sportmomenten'

Bradley Scanes schoof onlangs aan bij de Red Flag-Podcast. De Brit liet als eerste weten zich vooral vereerd te voelen dat hij zo'n historisch moment met zijn eigen ogen mocht zien en meemaken.

"We zien in de sportwereld maar zelden dat twee sporters, twee teams op die manier zo nek aan nek gaan. Het zijn twee van de absoluut grootsten die vechten voor een wereldkampioenschap. Daar ben je dan vervolgens getuige van. Ik kan zeggen dat ik één van de grootste sportmomenten in persoon heb beleefd."

Bradley Scanes - Voormalig personal trainer Verstappen

'We moesten alle zeilen bijzetten'

Het binnenslepen van de titel ging echter allesbehalve makkelijk. Mercedes had overduidelijk de snelste auto en daarmee moest het team van Red Bull hopen op een (strategisch) wonder.

"Het was echt een kwestie van alle zeilen bijzetten. We moesten een manier vinden om te winnen, want Mercedes was gewoon te snel. We moesten het op een andere manier benaderen en andere strategieën hebben"

"Iedereen was kapot en gesloopt na afloop van het seizoen. Het was een knotsgek seizoen."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk