'Weinig verrassende' Sargeant al op scherp voordat seizoen begint?

'Weinig verrassende' Sargeant al op scherp voordat seizoen begint?

door Ayla Huiberts

Williams eindigde in 2023 op de zevende plaats in de constructeurs. Onder leiding van een nieuwe teambaas is het iconische team drie plekken gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit jaar zal James Vowles de lat hoger leggen en Logan Sargeant zal zich moeten bewijzen.

Het Britse team werd in de jaren ’60 opgericht door Frank Williams. Jarenlang was het Williams F1-team mega succesvol, maar de afgelopen jaren eindigde de renstal meerdere malen onderaan.

In 2023 kreeg het team een nieuwe teambaas: James Vowles. De Brit heeft een geschiedenis bij het Mercedes-team, maar boekte progressie in zijn eerste seizoen met zijn nieuwe rol. Met twee relatief jonge coureurs en een lastige auto lukte het hem om op de zevende plek te eindigen in het constructeursklassement.

Sargeant krijgt tweede kans

Aankomend seizoen is het doel om nog hoger te komen in de constructeurs en Vowles verhoogt de druk op zijn coureurs, met name Logan Sargeant.

De Amerikaan reed in 2023 zijn eerste seizoen in de Formule 1 en behaalde maar één punt. Hij staat daarmee zelfs op de 21e plek ten opzichte van de andere coureurs.

Zijn contract verloopt eind 2024 en als hij nog een seizoen wil racen in de koningsklasse, dan moet hij echt presteren. Sterker nog: dingen laten zien die mensen voor de verandering positief verrassen...

“Sargeant weet dat wat hij vorig jaar deed gewoon niet meer kan. Hij moet beter zijn best gaan doen, hij moet dé verrassing van het seizoen gaan worden.”

James Vowles - teambaas van Williams

Wel kijkt Vowles positief naar de wintertesten en de vooruitgang van de 23-jarige coureur. Volgens de teambaas heeft Sargeant meer zelfvertrouwen opgebouwd en hij wil dat dat wordt laten zien tijdens de races.

De Amerikaanse coureur kijkt uit naar het aankomende seizoen en heeft zich tijdens de winter goed voorbereid. “Ik ben in de vorm van m’n leven”, aldus Sargeant.

Ook dit jaar rijdt de Amerikaan naast Alex Albon. Hij heeft geweldig resultaat kunnen boeken met de wagen die Williams had ontwikkeld in het afgelopen jaar. Het zal dus niet makkelijk worden om zijn teamgenoot bij te houden.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk