Wolff wijst alvast rijderskampioen 2024 aan: 'Niemand gaat hem dit jaar pakken'

Wolff wijst alvast rijderskampioen 2024 aan: 'Niemand gaat hem dit jaar pakken'

door Ayla Huiberts

Met een fantastisch jaar achter de rug, die hem zowel de constructeurs- en de coureurstitel opleverde, laat Max Verstappen ook in 2024 zien dat hij vrijwel onverslaanbaar is. Fans zien de kansen voor hun favoriete teams al in rook opgaan en zelfs Mercedes-teambaas Toto Wolff is ervan overtuigd dat de Nederlander ervandoor gaat met het rijderskampioenschap.

Max Verstappen bemachtigde afgelopen weekend voor de vierde keer op rij dit seizoen de poleposition. In Australië viel hij uit door remproblemen, maar op die race na won hij tot nu toe elke Grand Prix.

Red Bull Racing reed in 2023 één van hun meest succesvolle seizoenen. Het doel van de renstal is dan ook om die lijn door te trekken. Met de RB20 laat Verstappen zijn concurrentie vooralsnog kansloos. Wolff verwacht dat de F1-coureur niet tegen te houden is.

“Niemand gaat hem dit jaar pakken. Hoe hij rijdt, als je de auto ziet en hoe hij met de banden omgaat, het is gewoon spectaculair. Het gaat dit jaar alleen maar om wie er best of the rest wordt, dat is het gevecht.”

Toto Wolff - Teambaas van Mercedes

Strijd met Red Bull is onrealistisch

Op dit moment is het Ferrari die het dichtst bij de Oostenrijkse renstal zit qua performance. Het team heeft iedere race dit seizoen op het podium gestaan en kan veruit de meeste weerstand bieden tegen Red Bull/ Wat Mercedes betreft: voor hen is het gat naar Red Bull te groot en het uitdagen van de rivaal zit er niet in: “Op dit moment zijn we niet in staat om tegen Ferrari en McLaren te vechten, maar dat gaan we wel doen. Het is zeker een realistisch doel, veel realistischer dan om te vechten met Max," aldus Wolff.

Verstappen nog niet zeker over Wolff’s uitspraken

Het is geen geheim dat Wolff, Verstappen graag ziet rijden in een Mercedes. Zijn lovende woorden over de wereldkampioen zijn de Nederlander ook zeker niet ontgaan: "Toto is de laatste tijd erg aardig en zegt veel aardige dingen over me," aldus Verstappen.

Toch blijft de 26-jarige nog erg bescheiden en met betrekking tot zijn vierde wereldkampioenschap wil hij nog niet te hard van stapel lopen: “Ik weet niet. Het is nog een lang seizoen. Ik wil nog niet te veel nadenken over de rest van het seizoen. Ik wil het echt per race benaderen.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk