Salaris en vermogen van George Russell

Salaris en vermogen van George Russell

door Cas Zeeman

De 26-jarige George Russell geldt nog altijd als één van de meest talentvolle coureurs op de huidige F1-grid. De langdurige aanstelling bij de Zilverpijlen heeft hem vanzelfsprekend geen windeieren gelegd. Maar wat racet de jonge Brit daar bij elkaar?

Wie is George Russell?

George William Russell werd op 15 februari 1998 geboren in King's Lynn, in de buurt van Norwich. In 2019 maakte hij zijn Formule 1-debuut voor Williams waar hij, in het laaggeklasseerde teams, gelijk zijn talent wist te bewijzen. Dat resulteerde twee jaar later in een overstap naar het grote Mercedes, waar hij als vervanger van de naar Alfa Romeo vertrokken Valtteri Bottas naast Lewis Hamilton werd gezet. In zijn debuutjaar voor de Zilverpijlen wist hij de GP van Brazilië op zijn naam te schrijven.

Voordat Russell de stap naar de Formule 1 maakte was hij actief in meerdere raceklassen. Zijn grootste prestaties waren zijn kampioenschap in de GT3 Series en zijn kampioenschap in de Formule 2 in 2018.

Het salaris en vermogen van George Russell

Die toch al vier jaar Formule 1 ervaring hebben de Brit geen windeieren gelegd. Russell verdiende in zijn tijd bij Williams zo'n $ 750.000 per jaar. Sinds hij voor Mercedes rijdt mag hij jaarlijks een basissalaris van zeker $ 3 miljoen bijschrijven. Met sponsors en bonussen kan dat bedrag oplopen tot de $ 10 miljoen. Teamgenoot Lewis Hamilton verdient overigens het viervoudige, met een salaris van zo'n $ 40 miljoen.

In totaal heeft George Russell nu een geschat vermogen van zo'n $ 16 miljoen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk