'Crash George Russell in Singapore laat mentaal litteken achter'

'Crash George Russell in Singapore laat mentaal litteken achter'

door Jarlo

Mercedes-teambaas, Toto Wolff, heeft onlangs gereageerd op het weekend van zijn coureur, George Russell, tijdens de Grand Prix van Singapore. De Britse F1-coureur was een tijd hard op weg naar de overwinning, maar gooide die kans al snel weg door een crash in de laatste ronde. Wolff verklaart hoe deze crash een blijvende indruk op hem heeft gemaakt en hem ook zal helpen in de toekomst.

Tijdelijk leek het erop dat George Russell de Grand Prix van Singapore op zijn naam ging schrijven. De Brit was, in tegenstelling tot de Ferraris en McLarens, in de slotfase gepit voor nieuwe medium banden. De Mercedes-coureur had een enorm bandenvoordeel, waarmee hij zich weer binnen een paar rondjes achter de leiders van de race begaf.

Ondanks het bandenvoordeel, waren de straten van Singapore toch te lastig voor de bepalende inhaalacties naar een overwinning. Na een mislukte inhaalactie op McLaren-coureur, Lando Norris, kwam de Brit er niet meer aan te pas. En na een klein moment van concentratieverlies raakte Russell de bandenstapel, waardoor hij uiteindelijk zeer gefrustreerd met lege handen kwam te staan.

Wolff neemt het op voor Russell

Ondanks een teleurstellend einde, benadrukt Wolff wel dat Russell het voor “99.9%” goed heeft gedaan. De Oostenrijker neemt het op voor zijn coureur in gesprek met de media.

"Ik ben verdrietig voor George, want hij leverde een 99,9% fantastisch weekend af, en door een fractie van een seconde gebrek aan concentratie, raakte hij de muur en gebeurde het", aldus Wolff.

Wolff benadrukte daarnaast dat Russell nog redelijk onervaren is in een competitieve auto: "We moeten niet vergeten dat het zijn tweede jaar is in een competitieve auto en hij gaf echt alles wat hij had. George was hard aan het pushen om de race te winnen. Op dat moment was de enige manier om Norris en misschien Sainz in te halen om geen millimeter op de baan achter te laten.”

Wolff: ‘dit is hoe zijn crash hem zal helpen in de toekomst’ 

Tot slot, verklaarde Wolff waarom hij denkt dat de crash van zijn coureur, hem zal helpen in zijn toekomstige carrière.

“Dat zal in hem gegrift staan, deze fout. Hij zal dit meenemen, en zorgen dat het niet nog eens gebeurd”. 

Toto Wolff - Mercedes-teambaas

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk