Toto Wolff geeft update over interesse Verstappen: 'Max is de sleutel'

Toto Wolff geeft update over interesse Verstappen: 'Max is de sleutel'

door Jarlo

Het is inmiddels geen geheim meer dat Mercedes-teambaas Toto Wolff grootse interesse heeft in Max Verstappen. Wolff aast al enige tijd op de Nederlander, wiens toekomst bij Red Bull Racing al maanden in twijfel genomen wordt. De teambaas is nog altijd vastberaden om een goede overwogen keuze te maken omtrent de tweede rijder voor 2025. Verstappen is daarvoor nog altijd topkandidaat, zo laat Wolff weten.

Lewis Hamilton zal aan het einde van het huidige Formule 1-seizoen het team van Mercedes inruilen voor Ferrari. Daarmee komt er naast George Russell een zitje vrij bij de Duitse renstal. Wie de schoenen van Hamilton gaat vullen bij Mercedes is nog niet bekend. Teambaas Toto Wolff heeft eerder aangegeven zijn tijd te willen nemen bij het maken van deze keuze.

Wolff: 'Zitten voorlopig in de observatiemodus'

Voorafgaand aan de Grand Prix van Miami dook het gerucht op dat Max Verstappen binnenkort een gesprek zou hebben met de Mercedes-top. Met dit gerucht werd Wolff afgelopen weekend geconfronteerd. De Oostenrijker laat tijdens de persconferentie aan de aanwezige media weten wat hier van waar is.

"Er zijn altijd verschillende meetings. Ik kan op dit moment nog niet echt iets zeggen over onze tweede coureur. We hebben alle mogelijkheden besproken. We willen onze tijd nemen en ook zien wat Max gaat doen. En tegelijkertijd monitor je alle andere opties. Carlos Sainz was in Miami bijvoorbeeld weer erg sterk, dus we zitten voorlopig meer in een observatiemodus."

Toto Wolff - Mercedes-teambaas

'Max is de sleutel tot de markt'

Wolff sloot af door verder in te gaan op Verstappen. De Oostenrijker benadrukt nogmaals dat de interesse in Verstappen groot is, maar momenteel niet realistisch: "Ik denk dat voor alle teams Max de sleutel tot de markt is. Ik heb al eerder gezegd, als ik hem was, zou ik in ieder geval voor 2025 nog niet vertrekken. Maar hij is momenteel aan zet en misschien hoeft hij momenteel nog geen keuze te maken. In dat geval blijft alles doorgaan zoals het nu gaat," aldus Wolff.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk