“Max Verstappen zou Belgische Grand Prix zelfs winnen vanaf P20"

“Max Verstappen zou Belgische Grand Prix zelfs winnen vanaf P20"

door Michael Janiec

Het lijkt inmiddels zo vanzelfsprekend hoe Max Verstappen de ene naar de andere buitengewone prestatie uit zijn mouwen tovert. De gewenning is onvermijdelijk, maar de verwondering bij de top van Red Bull Racing is er niet minder om.

Perfecte score behalen in 2023 niet (meer) ondenkbaar volgens Marko

Met een afstand van ruim 22 seconden op Sergio Perez bewees de vanaf P6 gestarte Max Verstappen wederom wie de onbetwiste nummer één is bij Red Bull Racing.

Red Bull Racing is met de één-twee uitslag op Spa-Francorchamps op weg naar een welverdiende zomerstop: twaalf uit twaalf overwinningen is een perfecte score.

Helmut Marko blijft er nog steeds nuchter onder: "Realistisch gezien moet ik nee zeggen", antwoordt de Oostenrijker op de vraag of een perfecte score in 2023 mogelijk is.

En toch... geheel uitsluiten, zo een perfecte score? Een zegereeks van twaalf werd eerder dit jaar ook niet voor mogelijk gehouden door het F1-team: "Maar we hebben er al twaalf en in het begin zeiden we dat we dat niet konden bereiken, dus wie weet", voegt 80-jarige eraan toe in gesprek met DAZN.

Marko blij voor Perez, maar kunsten Verstappen stelen de show

Dat de tweede coureur bij Red Bull behoorlijk overschaduwd wordt door de Nederlander is een feit. Toch blijft Marko zijn steun uitspreken aan Perez, benadrukkend dat de P2 wel degelijk meetelt voor het team: "De tweede plaats achter Max is als een overwinning", zei Marko toen hem werd gevraagd naar de P2 van Perez op Spa-Francorchamps.

De oogappel van de teamadviseur dwingt uiteindelijk wel de meeste respect af: "Hij (Verstappen) had waarschijnlijk gewonnen vanaf de laatste plaats op de grid", aldus Helmut Marko.

Eens met Helmut Marko?

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk