Verstappen wijst beste rijderspaar in F1 aan: 'zijn meest consistent'

Verstappen wijst beste rijderspaar in F1 aan: 'zijn meest consistent'

door Jarlo

Red Bull Racing-coureur, Max Verstappen, heeft onlangs onthuld wie hij momenteel ziet als het beste rijderspaar van alle concurrenten op de Formule 1-grid. De Nederlander is van mening dat niet alleen de auto van McLaren, maar ook de rijders het meest ‘consistent’ zijn.

McLaren is misschien wel het meest abnormale F1-team van dit jaar. Het Britse team uit Woking begon het F1-seizoen in 2023 dramatisch. McLaren kwam tijdens de openingsrace niet verder dan een zeventiende en twintigste plek. Ook de race die daarna volgde was niet veel beter, met een vijftiende en zeventiende plek voor de mannen en vrouwen uit Woking. In de loop van de eerste seizoenshelft, begon McLaren echter wel stappen te maken. Er werden regelmatig punten gescoord, en zo kroop McLaren langzaam richting het middenveld.

Het doorbrekende moment kwam echter tijdens de Grand Prix van Engeland, waar McLaren een enorme upgrade meebracht. Lando Norris en Oscar Piastri kwalificeerde dat weekend als tweede en derde. In de race wist Norris als tweede over de streep te komen, terwijl teamgenoot Piastri als vierde eindigde. Sindsdien heeft het rijderspaar van McLaren bij elkaar zes podium finishes gehaald, waarvan een dubbel podium twee races achter elkaar.

Verstappen lovend over McLaren: 'als rijderspaar en team zijn zij het meest consistent’ 

Verstappen kan dan ook niet anders als lof uitspreken over McLaren, die vriend en vijand verassen met hun ongekende opmars dit jaar.

"Ik denk wel dat ze als team waarschijnlijk het meest consistent zijn, vergeleken met de anderen achter ons. Ik denk dat zij het beste rijderspaar zijn van allemaal, dus ze doen het erg goed. Het wordt interessant voor het einde van het jaar, maar ik denk ook voor het begin van volgend jaar om te zien waar iedereen staat." 

Max Verstappen - Red Bull Racing-coureur

‘We hadden wel marge’ 

Tot slot benadrukte Verstappen wel dat er nog snelheid over was in de Red Bull. De mannen van Milton Keynes kozen ervoor om tijdens de race niet voluit te gaan, zolang het niet nodig was. De Nederlander wilde daarmee wel duidelijk maken dat hij de prestaties van McLaren niet probeert te onderdrukken.

"Ik denk wel dat we wat meer tempo achter de hand hadden als we het echt nodig hadden, maar desondanks wil ik niets afdoen aan McLaren. Ze hebben het geweldig gedaan en we zien dat ze steeds dichter bij komen, dus we moeten proberen een beetje afstand te houden."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk