Alex Albon verlengt contract bij Williams tot en met 2027

Alex Albon verlengt contract bij Williams tot en met 2027

door Michael Janiec

Williams-coureur Alex Albon heeft een meerjarige contractverlenging getekend bij Williams, waardoor hij tot en met het Formule 1-seizoen 2027 aan het team verbonden is. Deze stap haalt Albon van de coureursmarkt en eindigt speculaties over zijn vertrek.

Het contract van Albon liep initieel eind 2025 af, met optie tot verlengen voor Williams. Deze eerdere verlenging verzekert Williams echter van de diensten van de Thai-Brit ten tijde van de nieuwe technische en power unit-reglementen in 2026.

Albon houdt vertrouwen in Williams en tekent bij tot en met 2027

Albon is logischerwijs enthousiast over het langetermijnproject: "Het is een moeilijke start van het jaar geweest, maar sinds we bij Williams zijn hebben we samen veel vooruitgang geboekt. Dit is een langetermijnproject waar ik echt in geloof en waar ik een sleutelrol in wil spelen."

Williams-teambaas James Vowles prijst de werkethiek van zijn coureur in reactie op de verlenging: "Hij (Alex Albon) is een uitzonderlijk talent, met de technische input en toewijding. Dit is een enorm blijk van vertrouwen naar Williams. Hem voor de lange termijn contracteren is een groot stuk van de puzzel om ons hoger op de grid te krijgen."

Albon's vertrouwen in Williams komt ondanks de huidige problemen. Het team heeft dit seizoen nog geen punt gescoord.

Albon lijkt zich echter te richten op het grotere plaatje: "Ik heb gezien dat er achter de schermen enorme veranderingen plaatsvinden om ons terug te brengen naar de voorhoede van de grid."

Deze verlenging is een belangrijke opsteker voor Williams. Albon heeft zich bewezen als een leider en de continuïteit waarborgen richting de nieuwe reglementen is cruciaal voor het voortzetten van de toekomstplannen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk