Carlos Sainz blijft stoïcijns ondanks ‘onzekerheden’ over zitje in 2025

Carlos Sainz blijft stoïcijns ondanks ‘onzekerheden’ over zitje in 2025

door Michael Janiec

Carlos Sainz is nog altijd zonder contract voor 2025. De Ferrari-coureur moet dan plaatsmaken voor zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Hoewel de recente resultatenreeks zijn ‘case’ bekrachtigd heeft, erkent de Spanjaard dat zijn toekomst in F1 intussen nog op losse schroeven staat.

Sainz is recent in verband gebracht met een overstap naar Mercedes. Maar de Zilverpijlen kunnen niet aan zijn voorwaarden voldoen: Carlos wil namelijk een tweejarig contract. Mercedes, dat op de achtergrond Kimi Antonelli klaarstoomt voor de koningsklasse, wil de opties voor toekomst echter openhouden.

Ook zou Sainz in gesprek zijn met Red Bull Racing, maar daar is evenmin iets concreets uitgekomen, verzekert hij indirect. En Audi dan? Het fabrieksteam in wording wil de Spanjaard naar verluidt dolgraag hebben. Echter moet Sainz dan wel snel tekenen, waardoor de kansen elders, zoals bij de bovengenoemde teams, verkeken zijn.

Sainz: 'Mijn toekomst hangt af van andere mensen... teams'

In een recent interview met Sky Sports vertelt de drievoudig Grand Prix-winnaar dat de knoop nog niet doorgehakt is: "Eerlijk gezegd heb ik helaas geen idee waar ik volgend jaar zal zijn."

"Het klopt dat we met veel teams praten. Ik moet gewoon gefocust blijven op wat ik doe, mezelf bewijzen en iedereen bewijzen dat als ik een snelle auto krijg, ik het maximale haal uit wat ik krijg en dat ik lever."
"Het is een sterke start van het seizoen geweest. Het is waar dat je met deze auto wat meer kunt schitteren; met de auto van vorig jaar heb ik prestaties geleverd die vergelijkbaar zijn met die van dit jaar, maar toen kon je niet schitteren."

Sainz grijpt kans met beide handen aan

De Spanjaard trekt verder de vergelijking met vorig seizoen: toen was het vooral achterom kijken en de hoge bandenslijtage managen. De huidige situatie helpt om zijn prestaties een daadwerkelijk podium te bieden zogezegd.

Zijn beslissing over de toekomst is desondanks afhankelijk van externe factoren: "Ik denk dat het ook afhangt van andere mensen... van andere teams, waar ze voor kiezen. Ze weten dat ik beschikbaar ben, dus laten we zien wat er gebeurt!", aldus Sainz.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk