De startopstelling van Japanse F1 Grand Prix 2023

De startopstelling van Japanse F1 Grand Prix 2023

Met een ontketende Max Verstappen op Suzuka tijdens de kwalificatie, lijkt weinig aan toeval overgelaten als het aankomt op de favoriet bij deze Japanse GP. Niettemin aan verhaallijnen daarachter geen gebrek, zoals deze startopstelling van de GP van Japan bewijst.

De startopstelling van Grand Prix van Japan 2023

Waar de oorlogsmachine van Mercedes en Ferrari zo nu en dan thuisgeeft recent, ontpopt McLaren zich tot de ware Dark Horse achter Red Bull Racing. Is het voldoende om volgend jaar een volwaardig offensief te bolwerken?

Wellicht.

Voorlopig kunnen wij ons geld blijven inzetten op het historische team dat, ondanks een nog flinke achterstand in de puntentelling, de bovengenoemde toppers steeds vaker het nakijken geeft.

Oscar Piastri heeft bij deze Japanse GP zijn sterkste kwalificatieresultaat afgevinkt: de Australiër mag het naast pole sitter Max Verstappen proberen vanaf de voorste rij.

En dat de debutant geregeld Lando Norris verslaat (die start vanaf P3) is in sportief opzicht een feest - deze dynamiek drijft beide tot het uiterste en pusht ook het team.

Red Bull-teamadviseur Helmut Marko is benieuwd hoe het F1-team uit Woking van het extra setje verse hards kan profiteren. Met een slijtageslag in het vooruitzicht, telt dit strategische voordeel wel degelijk mee.

Maar toch, als Verstappen zoveel comfort in een kwalificatie kan vinden, zoals bij de kwalificatie van de Japanse GP, dan is het een duidelijk signaal richting de race. De RB19 blijft een beest op zondagen en ho maar al helemaal, zodra Verstappen de slag te pakken heeft.

Onze ogen zullen ook gericht zijn op vanaf P9 startende thuisheld Yuki Tsunoda. Een puntenfinish bij deze thuisrace binnenhengelen... het kan (en mag) eigenlijk niet stuk. En zijn invallende teamgenoot Liam Lawson is overigens verre van kansloos met P11 als startplek.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk