De Vries tankt zelfvertrouwen na P14: "We kunnen meedoen"

De Vries tankt zelfvertrouwen na P14: "We kunnen meedoen"

door Matthijs Bos

Ondanks een middelmatige start voor F1-rookie Nyck de Vries is onze landgenoot positief verrast en tevreden met zijn P14 in de Grand Prix van Bahrein. Hij kwalificeerde zich op P19 en maakte dus 5 plekjes goed, dat door middel van uitvallers, maar ook een paar goede inhaalacties.

Eerste race van De Vries

Na een wat teleurstellende kwalificatie voor Alpha Tauri hebben ze in de Grand Prix toch wat plekjes kunnen pikken. Van P19 naar P14 rijden is geen slechte prestatie voor De Vries, zo vindt hij zelf ook.

 "Het was alleen jammer van de Virtual Safety Car. We moesten een hele lange stint doen op de harde band terwijl de rest op verser rubber stond. Dat was jammer, maar desalniettemin denk ik dat het een prima race was. We moeten altijd realistisch zijn, maar ik denk dat we lichtjes verrast zijn dat we echt wel in het midden van het middenveld zitten. We hadden misschien gedacht dat we een beetje op de backfoot stonden, maar eigenlijk zitten we er midden in en kunnen we meedoen."

Nyck de Vries aan Viaplay

Ook Alpha Tauri teamgenoot Yuki Tsunoda deed het goed bij de race. Tsunoda reed bijna in de punten, maar eindigde helaas voor hun op P11. AlphaTauri mag dus positief terugkijken op een eerste raceweekend.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk