Gepikeerde Eddie Jordan ondubbelzinnig over potentieel Logan Sargeant

Gepikeerde Eddie Jordan ondubbelzinnig over potentieel Logan Sargeant

door Michael Janiec

Voormalig Formule 1-teameigenaar Eddie Jordan beweert dat Williams niet alleen op één coureur moet vertrouwen voor zijn prestaties en twijfelt aan de waarde van het aanhouden van Logan Sargeant bij het Britse team na 2023.

"Sargeant zou niet in mijn team zitten"

De Ier put uit zijn ervaring als F1-teameigenaar en benadrukt het belang van talent boven financiële overwegingen: "Ten eerste is talent iets dat je hebt en je kunt het niet kopen. Zou hij in de auto rijden als hij geen geld had? Absoluut niet. Zou hij in de auto rijden als hij een hele hoop geld had? Ik weet niet eens zeker of hij dat zou doen."

Jordan benadrukt de dunne scheidingslijn tussen financiële overwegingen en het aantrekken van talent en noemt voorbeelden uit het verleden, zoals Jarno Trulli, Ralf Schumacher, Eddie Irvine en Rubens Barrichello. Hij merkt op dat financiële steun nuttig is, maar niet noodzakelijk, en noemt Eddie Irvine als een voorbeeld daarvan.

Team heeft twee coureurs nodig volgens Jordan

Jordan legt uit over de behoefte aan een sterke teamgenoot: "We eindigden niet vaak buiten de top vijf en we werden nummer drie, dus om dat voor elkaar te krijgen heb je coureurs van hoge kwaliteit nodig die van wanten weten en je kunt niet op slechts één vertrouwen."

Hij erkent dat er momenten waren dat ze op één coureur vertrouwden, maar benadrukt het belang van een zeer sterke teamgenoot. Zijn standpunt over Sargeant samenvattend, concludeert Jordan: "Dus het antwoord, Sargeant, vrees ik, zou niet in mijn team zitten."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk