Ferrari overtreft eigen verwachtingen tijdens vrijdag GP Japan

Ferrari overtreft eigen verwachtingen tijdens vrijdag GP Japan

door Jarlo

In aanloop naar de Grand Prix van Japan, waren de verwachtingen van Ferrari niet bepaald hoog te noemen. Deze verwachtingen bleken echter een vertekend beeld te geven van de realiteit. Na afloop van de vrije trainingen op het circuit van Suzuka, kon Ferrari de conclusie trekken dat het F1-team er beter voor te staan dan gedacht.

Het team uit Maranello, dat de vorige Grand Prix in Singapore nog wist te winnen, ging er niet vanuit dezelfde snelheid te kunnen vinden op een circuit was dusdanig anders is als Marina Bay Street Circuit.

In de eerste vrije training wisten Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc respectievelijk tweede en vierde te eindigen. In de tweede vrije training waren de rollen omgedraaid. Toen pakte Leclerc een tweede plek, met Carlos Sainz op plek vier.

Toch kan de Scuderia niet ontevreden zijn met de resultaten op de vrijdag. Dat blijkt ook wel uit de reacties van zowel het team, als de rijders zelf.

Ferrari’s reactie op de vrijdag

Dit is hoe Ferrari reageerde op de vrijdag in Japan.

"Het team kwam door het geplande programma heen, met de twee auto’s die beide sessies op de tweede en vierde plaats eindigden. Deze vrijdag lieten de auto's zien competitief te zijn over een vliegende ronde, en gaven ze ook aan dat een race met twee stops bijna een zekerheid is vanwege de hoge bandendegradatie, iets wat verwacht was, maar verergerd werd door de bijzonder hoge temperaturen aan het einde van de Japanse zomer."

Het Ferrari Media-bureau

Leclerc en Sainz optimistisch over vrijdag in Japan

Leclerc: "We lijken iets dichter bij onze concurrenten te zitten dan verwacht, dus het was over het algemeen een positieve dag. Van mijn kant hebben we een paar verschillende dingen aan de auto uitgeprobeerd om me wat comfortabeler te maken, en dat was goed. Ik kijk ernaar uit om dat gevoel morgen te bevestigen."

Sainz: "Dit weekend lijken de verschillen met onze dichts bijzijnde rivalen erg klein, dus we zijn weer terug op het niveau van de vorige races, met Red Bull weer erg sterk. Aan mijn kant zijn we nog steeds veel bezig met het afstellen van de auto, en vandaag hebben we veel verschillende set-ups getest om te proberen het beste voor dit circuit te vinden. We hebben veel data om naar te kijken, en vanavond moeten we beslissen met welke instellingen we morgen gaan rijden, om te proberen de auto in het juiste window te zetten."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk