Geduld van Mercedes verder op proef gesteld met doorontwikkelen W15

Geduld van Mercedes verder op proef gesteld met doorontwikkelen W15

door Michael Janiec

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft vooraf aan de GP van Imola gewaarschuwd dat het F1-team meerdere races nodig zal hebben om significante verbeteringen aan te brengen aan hun Formule 1-auto voor 2024, de W15.

Mercedes nog altijd aan het 'backtracken' in 2024

Mercedes is onlangs met een alarmerend tempo afgegleden van de tweede plek in constructeurs van 2023 naar P4 in het huidige kampioenschap. Red Bull, Ferrari en McLaren, het klantenteam nota bene, zijn simpelweg sneller gebleken.

De auto mist nog altijd downforce en is gevoelig voor veranderende omstandigheden; met name schommelingen in asfalttemperaturen. De set-up op orde krijgen tijdens de sprint-weekenden bleek dan ook een moeilijke opgave voor Lewis Hamilton en George Russell.

Mercedes vertrok met gemengde gevoelens uit Miami na weinig zichtbare progressie met de meegebrachte upgrade, maar een uitgebreider pakket zal dit weekend worden meegenomen naar de Emilia-Romagna Grand Prix op Imola.

'Genomen maatregelen pas later effectief'

Wolff waarschuwt echter dat het tijd kost voordat deze upgrades echt effect hebben: "De eerste zes races waren niet eenvoudig. We hebben een duidelijk inzicht gekregen in waar we ons moeten verbeteren en hebben een duidelijk pad uitgestippeld om dat aan te pakken."

"Het zal nog een aantal races duren eer we zien dat dit vruchten afwerpt, maar iedereen werkt er hard aan om ze zo snel mogelijk te brengen. In de tussentijd kijken we naar het maximaliseren van het pakket dat we hebben. We brengen nog een aantal updates naar Imola en hopelijk duwen ze ons in de goede richting", concludeerde Wolff.

Hoofd van track side engineering, Andrew Shovlin, zegt dat het team de onderliggende problemen heeft geïdentificeerd en aan oplossingen werkt: "Ik denk dat we een redelijk idee hebben van waar we de ontwikkeling nu moeten pushen. In de komende paar races hebben we een redelijk gezonde reeks updates die we kunnen uitbrengen, in tegenstelling tot de laatste vijf of zes races, waarin het heel erg vaste specificaties waren", aldus Shovlin.

Zo ziet overigens het tijdschema eruit voor de F1 Grand Prix van Emilia-Romagna 2024.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk