Lewis Hamilton: "We komen anderhalve seconde tekort op Red Bull"

Lewis Hamilton: "We komen anderhalve seconde tekort op Red Bull"

door Matthijs Bos

Lewis Hamilton heeft onthuld hoe groot de achterstand is van Mercedes op Red Bull. Na het moeilijke weekend in Bahrein heeft Hamilton het F1-team verteld dat het 'moedige beslissingen moet nemen', willen ze hun achterstand goed maken.

Hamilton ziet Mercedes falen

Lewis Hamilton en George Russell kwamen in Bahrein samen niet verder, dan een redelijke P5 en P7. Hamilton vertelt hoe erg de W14 achterloopt op de nummer één en concurrent, Red Bull.

"Het is niet op de rechte stukken waar we verliezen, vorig jaar waren we erg draggy en worstelden we niet alleen op de rechte stukken, we moesten een veel grotere achtervleugel nemen. Dit jaar is het vooral door de bochten, op de rechte stukken zijn we snel. Maar bij het uitkomen van de bochten, heeft Red Bull veel achterkant. Ik denk dat ze in de race niet pushten, en daarom denk ik dat ze veel sneller zijn, dan ze leken. Maar we zeggen dat ze anderhalve seconde per ronde sneller zijn."

Lewis Hamilton

Hamilton en Russell zijn gebrand om het slechte begin goed te maken. Of de auto inmiddels al zodanig veranderd is, dat het de grote Red Bull zou kunnen verslaan is nog maar de vraag. Intussen komt Red Bull Racing met een grote update binnenkort, terwijl Ferrari al op Jeddah met diverse updates op de proppen komt.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk