Helmut Marko kondigt nieuwe update Red Bull aan

Helmut Marko kondigt nieuwe update Red Bull aan

door Lysanne

Een vraag waar veel fans momenteel mee rondlopen, is of Red Bull Racing nog wel de snelste auto op de grid heeft. Na twee dominante seizoenen van Verstappen in 2022 en 2023, begint er langzaam een einde te komen aan dit tijdperk. Helmut Marko onthult de problemen waar het team van Red Bull momenteel tegen aanloopt. Ook heeft hij bekend gemaakt dat er een belangrijke update aankomt.

Ups and downs

Sinds 2022 is het team van Red Bull Racing vrijwel onverslaanbaar geweest. Met een elke afwijking in 2023, begon ook 2024 erg dominant. Maar er begint een einde in zicht te komen van de sterke weekenden van het Oostenrijkse renstal. Mercedes vindt langzaam hun tempo terug en ook de upgrades van McLaren waren een grote hit. Zo sleepte Lando Norris dit seizoen zijn eerste Formule 1 overwinning binnen. Echter begint het erop te lijken dat het team van Zac Brown en Andrea Stella sneller zijn op de baan, dan die van het team van Christian Horner.

Helmut Marko spreekt zijn zorgen uit in gesprek met de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung: “Laten we met het positieve beginnen: de krachtsverhoudingen achter ons zijn tot nu toe veranderd. Ferrari was ooit de sterkste achtervolger, nu is het McLaren en Mercedes komt terug in de mix. Maar vooral McLaren heeft veel terrein goedgemaakt en heeft een betere auto dan wij hebben, vooral qua setup. Hun auto werkt op elk circuit en met elk type band.”

“We hebben de laatste paar races problemen gehad en we hebben er lang over gedaan om de balans te vinden. Op dit moment zijn we qua snelheid de nummer twee.”

Helmut Marko

Daarbij wilde Marko extra de nadruk legen op dat het Red Bull Racing-team al sinds de vijfde race van dit seizoen met problemen loopt. “We worstelen al sinds China met deze problemen en ergens kom je op een punt dat je niet meer weet waar ze vandaan komen. Mercedes heeft hier lang mee geworsteld en Aston Martin worstelt er momenteel mee. Maar dat waren we vroeger niet gewend.”

Update in zicht

Al lijkt er een oplossing in zicht te zijn, het team kondigt namelijk aan dat er deze week een update komt. “We weten niet waar in de techniek of de simulator het verschil tussen de theorie en de realiteit zit. De auto heeft potentieel en tot China waren we superieur. We dachten dat het een makkelijk seizoen zou worden, gewoon saai voor de toeschouwers. Maar we werken eraan en er komt een update op Silverstone. Het moet kloppen, want anders wordt het moeilijk”.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk