Horner: ‘Gesprek Verstappen en Norris al geweest’

Horner: ‘Gesprek Verstappen en Norris al geweest’

door Lysanne

Wereldkampioen Max Verstappen en McLaren-coureur Lando Norris hebben de afgelopen dagen flink in de spotlights gestaan. De twee coureurs botste op elkaar in de slotfase van de Grand Prix van Oostenrijk. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner onthult dat Verstappen en Norris elkaar al gesproken hebben over het incident.

Gesprek heeft al plaatsgevonden

De afgelopen dagen zijn er veel berichten naar buiten gekomen rondom de botsing van Verstappen en Norris. De twee hadden ook een uitgesproken mening over wat er gebeurde op de baan, gevolgd door nog extra woorden van Max Verstappen de dag na de race. Dit is natuurlijk ook niet gek. Lando Norris had te veel schade opgelopen aan zijn auto en kon daardoor de race niet uitrijden. Maar Max Verstappen wist na een pitstop verder te kunnen, hij eindige op de vijfde plek met een tien seconden tijdstraf.

Verstappen vertelde eerder al dat hij niet gelijk in gesprek wilde met Lando Norris over het incident. Dat vertelde hij tegen diverse media, waaronder RacingNews365. “Niet op dit moment, maar als de tijd rijp is”. Maar dat lijkt ondertussen al gebeurt. Christian Horner bevestigde dat tegen Sky Sports News. “Ik heb begrepen dat ze al hebben gesproken, ik denk niet dat er een probleem is”

"Zeker van Max' zijn kant zal hij niet veranderen. Er is een element, denk ik, dat Lando leert hoe hij tegen Max moet racen en dat zijn ze aan het ontdekken. Het is onvermijdelijk dat er dichter bij elkaar wordt geracet tussen de twee, omdat de auto's de komende races zo dicht bij elkaar lijken te liggen."

Christian Horner

Horner eindigde met de volgende woorden over de wereldkampioen: "Max is een harde racer. Hij is waarschijnlijk een van de hardste racers op de baan en iedereen weet dat als je tegen Max moet racen, hij net zoveel zal geven als hij krijgt."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk