Herbert stip succesroute aan: ‘Lance Stroll moet plaatsmaken’

Herbert stip succesroute aan: ‘Lance Stroll moet plaatsmaken’

door Michael Janiec

Voormalig F1-coureur en commentator Johnny Herbert vindt dat Aston Martin een moeilijke beslissing moet nemen. Het vervangen van Lance Stroll door Carlos Sainz is namelijk nodig om echt mee te kunnen doen als topteam.

Lawrence Stroll, de teameigenaar en vader van Lance, heeft veel geïnvesteerd in de racecarrière van zijn zoon en hem de beste kansen geboden. Hoewel Lance in het begin veelbelovend presteerde, met onder andere een podiumplaats in zijn eerste jaar, zijn diens prestaties aanzienlijk gedaald sindsdien.

Herbert benadrukt het schrille contrast tussen Lance en zijn teamgenoot Fernando Alonso. Alonso scoort consequent punten en mikt op podiumplekken, terwijl Lance moeite heeft om bij te blijven.

Dit verschil wordt weerspiegeld in hun puntentotalen: Alonso heeft 237 punten vergeleken met 83 punten van Stroll sinds de twee teamgenoten zijn.

'Om reis van Aston Martin voort te kunnen zetten...'

"Lance heeft het dit seizoen niet naar zijn zin. Hij is niet consistent genoeg om wereldkampioen te worden", opent Herbert.

Nu Aston Martin veel investeert in nieuwe faciliteiten en streeft naar succes, denkt Herbert dat ze naast Alonso een topcoureur nodig hebben. Hij vindt dat Carlos Sainz, tot einde 2024 bij Ferrari, de ideale kandidaat is.

"Dit is het beste wat ik van Carlos heb gezien. Het zou triest zijn als Aston Carlos zou mislopen."

Johnny Herbert 

De beslissing om Lance te vervangen zou een moeilijke zijn voor Lawrence, gezien hun hechte vader-zoonrelatie. Herbert vindt echter dat zaken voorrang moeten krijgen: "Aan het einde van de dag zal er een realiteitscheck plaatsvinden. Om de reis van Aston Martin voort te zetten, hebben ze het beste van het beste nodig."

De voormalig F1-coureur suggereert ook dat Aston Martin de legendarische ontwerper Adrian Newey zou kunnen aantrekken, die naar verluidt openstaat voor nieuwe kansen. Newey's expertise zou het team aanzienlijk kunnen verbeteren.

Heeft Herbert gelijk en moet Lawrence zijn zoon Lance eruit gooien?

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk