Horner onthult sterkste eigenschap RB19: “Indrukwekkend”

Horner onthult sterkste eigenschap RB19: “Indrukwekkend”

door Michael Janiec

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner verklaart dat de manier waarop zijn F1-team het overgewicht van de RB18 kon inperken uiteindelijk het verbeterpunt is waar de RB19 juist de grootste indruk maakt.

Horner omschrijft meest indrukwekkende eigenschap RB19

Wat het betekent? Een beter gewichtsmanagement is de balans ten goede gekomen, evenals de wendbaarheid in de bochten dus. De wagen is voorspelbaarder in de manier waarop het gewicht zich verplaatst: 'balans'.

Het gewichtsverlies liep als een rode draad door de titelstrijd van vorig jaar: een letterlijk ‘logge’ start voor Red Bull. Maar daarna bleek Red Bull met Verstappen zowat ieder weekend de concurrentie een behoorlijke stap voor. De RB18 ging op dieet en het team kwam daarna in een ongenaakbaar ritme terecht.

Red Bull is in 2023 een stap verder gegaan (in de gewichtsvermindering) en begrijpt beter hoe de gewichtsverdeling correleert met de ground-force aero-reglementen. Althans, dat valt te herleiden uit de conclusie van teambaas Horner. De Brit ziet dat de gemaakte stappen op dat vlak de grootste impact laten zien: "Ik vind het gewichtsverlies indrukwekkend", zei hij tegen de pers.

“Vorig jaar hadden we soms wel 10 kg overgewicht, dus ik denk dat het hele team goed werk heeft geleverd om de limiet te halen. Maar Formule 1 is een constante evolutie. Het is constant bezig met het verfijnen en ontwikkelen van alle elementen.”

Christian Horner

Een evolutie

Voor Red Bull is door de constant veranderende reglementen weinig echte zekerheid aan het einde van de dag, zo vertelt Horner: "Kijk, de RB18 was een geweldige wagen, maar de wijzigingen in het reglement tijdens de winter, de herziening van de aero-regels, die gooien er nogal wat bochten uit. Dus je weet nooit zeker: 'Hebben we genoeg gedaan? Hebben we genoeg aangepast?”

Uiteindelijk is maar één factor die daarin de doorslag geeft: de stopwatch - "Het is pas wanneer je de andere wagens ziet en dan de rondetijden begint te zien, dat je je een beeld begint te vormen", aldus de teambaas van Red Bull Racing.

En als wij moeten geloven dat de stopwatch in de opener leidend bleek, dan wordt het wederom een dominant seizoen...

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk