Horner wijst naar Mercedes tijdens GP Abu Dhabi: 'Dat hadden ze niet moeten doen'

Horner wijst naar Mercedes tijdens GP Abu Dhabi: 'Dat hadden ze niet moeten doen'

door Jarlo

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft onlangs teruggeblikt op de laatste race van het Formule 1-seizoen van 2021, de Grand Prix van Abu Dhabi. De Brit keek specifiek naar de allesbeslissende laatste paar rondjes waarin Mercedes en Lewis Hamilton op het laatste moment de wereldtitel verloren aan Red Bull Racing en Max Verstappen.

De Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 in een notendop

Het Formule 1-seizoen van 2021 zou uiteindelijk beslist worden in de laatste race. Na negen maanden racen waren Max Verstappen en Lewis Hamilton niet van elkaar te scheiden, letterlijk. De twee gingen de laatste race in met exact dezelfde aantal punten. Verstappen startte de race op pole position met zijn directe rivaal achter zit op P2. Het was Hamilton met de betere start, en ook de betere snelheid. Hij liep in de loop van de race weg bij Verstappen, en leek op weg naar zijn achtste wereldtitel.

Alles veranderen echter toen Williams-coureur Nicholas Latifi de muur in ging in de slotfase van de race. Dit leverde een safetycar situatie op, waardoor het hele veld weer bij elkaar kwam. Red Bull Racing koos ervoor om naar de zachte band te gaan. Mercedes durfde het risico echter niet aan, en liet Hamilton buiten op oude banden. Dit had grote gevolgen, aangezien de Brit opeens ontzettend kwetsbaar was ten opzichte van Verstappen.

Het meest besproken moment van de avond kwam op het moment toen enkel de gelapte coureurs tussen Verstappen en Hamilton zich mochten ontdoen van een ronde. De Nederlander had hierdoor vrij zicht op Hamilton, wat hem de mogelijkheid gaf om de Brit in te halen in de laatste ronde op zijn nieuwe banden. Verstappen won zijn eerste titel, terwijl een race die voor Hamilton volledig onder controle leek uiteen spatte.

Horner reageert op het meest besproken moment van die avond: 'Aan zichzelf te danken'

Christian Horner was onlangs te gast bij de Secrets of Succes-podcast van Sky Sports F1. Horner vindt dat Mercedes, ondanks de controversie, alsnog de race naar zich toe had kunnen trekken als er geen foute strategische beslissing was gemaakt.

"Tijdens de race lukte het Lewis (Hamilton) om een gat naar Max (Verstappen) te slaan en te behouden. Waar het echter fout ging voor hen, was het zeer conservatief handelen. Ze lieten Lewis buiten op een set banden van 43 ronden oud. Er hoefde maar een safetycar te komen of hij was de klos. Uiteindelijk hebben ze dus zelf voor de uiteindelijke situatie gezorgd door zichzelf op deze manier bloot te stellen"

Christian Horner - Red Bull Racing-teambaas

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk