Wolff met snoeiharde sneer naar voormalig wedstrijdleider Masi: 'Wat een idioot!'

Wolff met snoeiharde sneer naar voormalig wedstrijdleider Masi: 'Wat een idioot!'

door Jarlo

Mercedes-teambaas Toto Wolff lijkt de Grand Prix van Abu Dhabi van 2021, maar niet uit zijn hoofd te kunnen krijgen. De Oostenrijker kon het dan ook wederom niet laten om te sneren naar de toenmalige wedstrijdleiding Michael Masi.

Het Formule 1-seizoen van 2021 zal altijd in het teken staan van de verhitte strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Bij het ingaan van het laatste race-weekend in Abu Dhabi, stonden de twee F1-titanen op beide op precies 369,5 punten. Tijdens de race zelf werd het al snel duidelijk dat Hamilton de snellere was, met als gevolg dat de Brit gedurende de race een constante marge van ongeveer tien seconde had op de Nederlander.

Alles veranderde echter, toen Nicholas Latifi zijn Williams in de muur hing, en daardoor met nog vier rondjes te gaan een safetycar veroorzaakte. Zodoende kwam Verstappen, na het weghalen van de achterblijvers, plots achter Hamilton terecht, die hij met nog één ronde te racen op de zachte compound wist in te halen, om zo zijn eerste wereldtitel veilig te stellen.

Wedstrijdleiding Abu Dhabi 2021 bekennen fout: 

Helemaal volgens de regels ging de Grand Prix van Abu Dhabi in in 2021 niet. Met name de slotfase van de race met de bijbehorende safetycar kwam met name de wedstrijdleiding op veel kritiek te staan. De FIA heeft inmiddels ook al toegegeven dat toenmalig wedstrijdleider Michael Masi een fout heeft begaan. Dit gaven ze toe via een rapport.

"De wedstrijdleiding dirigeerde de safetycar weer terug naar de pitstraat, zonder dat deze een extra ronde had gereden, zoals vereist in de Formule 1-regels. Het proces van het identificeren van de auto’s die zichzelf mogen ontdoen van een ronde ging tot nu toe handmatig. Dit ging tijdens de GP van Abu Dhabi fout. Een menselijke fout heeft ertoe geleid dat niet alle auto’s zichzelf mochten ontdoen van de ronde achterstand”.

Wolff weigert Masi te vergeven: 'Hij verdient geen eer'

Wolff was onlangs in gesprek met de Braziliaanse tak van Motorsport.com, en haalde daar snoeihard uit naar Masi.

"Abu Dhabi 2021 heeft enorme littekens achtergelaten. Maar om eerlijk te zijn wil ik geen minuut verspillen met nadenken over hoe het heeft kunnen gebeuren. Dat zou hem (Michael Masi) te veel eer geven. Hij is gewoon een idioot die de verkeerde beslissing heeft genomen”.

Toto Wolff - Mercedes-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk