Lando Norris: "Motor moest nu al vervangen"

Lando Norris: "Motor moest nu al vervangen"

door Matthijs Bos

Lando Norris heeft onthuld dat McLaren MCL60 al een nieuwe motor nodig heeft. De oude motor scheen 'op' te zijn, ondanks dat die in principe nog geen twee raceweekenden erop heeft zitten.

Norris hoopvol in aanloop naar Jeddah

Na een grote teleurstelling in Bahrein, is Norris in aanloop van Jeddah iets hoopvoller. In Bahrein bleef Norris uiteindelijk namelijk 2 hele rondes achter op de nummer 1 en was genoodzaakt om meerdere pitstops te moeten nemen door problemen met de auto.

Teamgenoot Oscar Piastri viel al na 13 ronden uit. Ook bij Ferrari hebben ze een nieuwe motor geïnstalleerd. "Ik heb een hele nieuwe motor genomen omdat de andere al klaar is", gaf Lando Norris toe.

"Het is kantje boord. Ik denk dat het verschil tussen mij en de laatste plaats twee tienden was, dus als ik een foutje maakte, lag ik op de laatste plaats. Het is gewoon erg close, het middenveld. Alpine zit boven op het hele middenveld, dus zij hebben meer aan hun voorkant gedaan. En zelfs Williams lijkt een stuk sneller dan wij. De auto voelt eerlijk gezegd goed aan. Ik worstel een beetje met de algemene balans, maar we doen gewoon het beste met wat we hebben."

Lando Norris over de uitdagingen van McLaren

Of Norris beter weet te presteren dan op Bahrein zien we zondag. Later deze zaterdag is de kwalificatie en die zal al veel vragen doen antwoorden.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk