Marko doet boekje open: 'Horner stond op het punt om naar Ferrari te gaan'

Marko doet boekje open: 'Horner stond op het punt om naar Ferrari te gaan'

door Cas Zeeman

De aaneengeregen successen van Red Bull blijven ook bij de concurrentie niet onopgemerkt. Zo vertrok ingenieur Rob Marshall eerder al naar McLaren, maar ook de rollen van teambaas Christian Horner en topontwerper Adrian Newey zijn niet onopgemerkt te bleven. Integendeel zelfs, adviseur Helmut Marko onthult nu dat het maar een haar scheelde of de twee kemphanen waren naar Ferrari vertrokken.

Marko smeet met miljoenen om verlies Horner en Newey af te wenden

In gesprek met het Zwitserse Blick blikt Marko terug op het moment. Het was vlak na de Canadese GP in 2022, toen Ferrari met een eigenlijk niet af te slaan bod voor de teambaas.

"Het kostte me een hele nacht om hem te overtuigen bij Red Bull te blijven", zo vertelt de Oostenrijkse teambaas. "En het heeft ons ook extra miljoenen gekost." Naar verluidt zou er zo'n $ 12.000.000 met de deal zijn gemoeid.

Niet enkel Horner was het beoogde doelwit. De Scuderia deden tegelijkertijd ook een poging om zich van de diensten van topontwerper Adrian Newey te verzekeren. Mochten beide kemphanen inderdaad hun biezen uit Milton Keynes hebben gepakt, zou dat een flinke aderlating zijn. Red Bull zou hiermee hun misschien wel twee belangrijkste technische mensen hebben verloren.

"Tijdens de nacht konden we Newey gelukkig overtuigen om hier te blijven", zo zei Marko daarover.

Ferrari al bezig met opvolging Binotto?

Opvallend genoeg gebeurde dit alles al tijdens de GP in Canada, toen nog niet bekend was dat toenmalig teambaas Mattia Binotto aan het eind van dat seizoen zou vertrekken. De Zwitserse-Italiaan ging er immers toen nog vanuit dat hij zou blijven.

Maar de leiding van Ferrari zinspeelde kennelijk al op een vertrek van Binotto. Zij waren op zoek naar een gerenommeerde teambaas die de successen van weleer weer terug naar Maranello kon brengen. Niet gek dus dat de naam van Horner bovenaan de lijst stond. Inmiddels heeft Ferrari Fred Vasseur aangesteld, die aan het begin van het seizoen overkwam van Alfa Romeo Sauber.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk