Red Bull Racing blikt vooruit op GP China: 'Kan voor problemen zorgen'

Red Bull Racing blikt vooruit op GP China: 'Kan voor problemen zorgen'

door Jarlo

Over precies een week zal het volgende Formule 1-weekend van 2025 losbarsten. Voor de aanstaande Chinese Grand Prix hebben Red Bull Racing-kopstukken Christian Horner en Helmut Marko alvast vooruitgeblikt. Volgens de Red Bull-topmannen liggen er een paar problemen op de loer voor de renstal uit Milton Keynes.

De wereld van de Formule 1 bereidt zich voor op de vijfde race van 2025. Het F1-circus zal afreizen naar Shanghai voor de Grand Prix van China op het Shanghai International Circuit. Het zal de eerste keer in vijf jaar worden dat de koningsklasse daar terugkeert.

Ook hebben we voor het eerst dit jaar te maken met een sprintraceweekend. Lang niet iedereen is tevreden met deze ontwikkeling. Onder andere Max Verstappen vindt het onbegrijpelijk dat er maar één vrije training op de planning staat, wetende dat er al vijf jaar niet gereden is.

Horner: 'Dat zal een uitdaging worden'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner was onlangs in gesprek met diverse media. De Brit laat weten zin te hebben in het raceweekend, maar erkent ook dat een gebrek aan baantijd vanwege de sprint voor lastigheden kan zorgen.

"Het is een leuk circuit. De eerste bocht gaat eindeloos door en de hogesnelheidsbochten op weg naar het achterste rechte stuk zijn altijd erg zwaar geweest voor de linkervoorband. Het is ook een sprintrace, de eerste sprintrace van het jaar, dus dat is nog een uitdaging. Er zijn veel punten te verdienen, dus het wordt interessant om te zien hoe dat gaat. We verwachten dat Ferrari in China onze voornaamste concurrenten zullen zijn."

Christian Horner - Red Bull Racing-teambaas

Marko houdt hart vast: 'Daar moeten we op hopen'

Teamadviseur Helmut Marko was op zijn beurt ook in gesprek met de media. Sky Sports F1 vroeg de Oostenrijker naar het aanstaande weekend in China. Volgens Marko moet het team hopen dat er geen herhaling zal plaatsvinden van Australië. Red Bull had daar namelijk last van aanzienlijk meer bandenslijtage.

 "Ik hoop niet dat we voor verrassingen komen te staan, zoals in Melbourne. Daar was het asfalt zo agressief en zaten we er helemaal naast wat betreft de bandenslijtage, wat normaal juist een van onze sterke punten is. Dat kon je zien bij Checo, hoeveel bandenslijtage er was. Het zou dus nog een verrassing op die manier kunnen zijn, maar we zijn gewaarschuwd door wat er is gebeurd op Melbourne en ik denk dat we nu beter weten hoe we moeten reageren."

Helmut Marko - Red Bull Racing-adviseur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk