Marko onthult schaderekening na peperdure crash Perez in Monaco

Marko onthult schaderekening na peperdure crash Perez in Monaco

door Michael Janiec

Dubbele pech bij Red Bull Racing: het team neemt niet enkel een teleurstellende acht punten mee naar huis uit Monaco, maar moet ook flink in de buidel tasten na de crash van Sergio Perez.

Het Red Bull-kamp is niet bepaald pleased na de zoveelste do-or-die aanvalsactie van Kevin Magnussen. De Deense Haas-coureur staat inmiddels op tien strafpunten na de recente incidenten, maar ontkomt aan een schorsing.

Het incident dat hemzelf de race kostte, maar ook zijn teamgenoot Nico Hulkenberg en dus Sergio Perez, werd door de raceleiding bestempeld als een race-incident.

Red Bull-top verbaasd over besluit raceleiding

En dan K-Mag niet gestraft is, valt niet goed te praten bij het team van Max Verstappen: "Ik was verrast dat het niet werd onderzocht, want het was een behoorlijk heftig incident", aldus de Red Bull-teambaas Christian Horner na de race.

"Kevin had een wiel aan de binnenkant in een deel van het circuit dat alleen maar smaller wordt en je zou verwachten dat hij achteruit zou gaan. En hij heeft niet alleen Checo's race en de auto verwoest, hij heeft ook de race van zijn teamgenoot verwoest. Dus niet erg slim", klinkt de verklaring van Horner.

Horner weet niet hoe groot de schade is aan de RB20, maar houdt het op ‘heel kostbaar’ in zijn schatting: "Ik weet het niet van de motor en het chassis, maar het is duidelijk een aanzienlijk ongeluk. Dus het is een kostbaar ongeluk, heel kostbaar."

'Schade aan RB20 van Perez twee a drie miljoen euro'

Ook Helmut Marko is verrast over de beslissing van de raceleiding, net als Sergio Perez zelf: "Ik was verrast hoe snel ze dit incident afvinkten, maar helaas zijn dit beslissingen die je nauwelijks kunt beïnvloeden", meldde de teamadviseur aan de Duitse tak van Sky Sports F1.

Marko durft wel te schatten wat de crash gekost heeft: "Aan de ene kant is er het gevaar en aan de andere kant de schade, die twee tot drie miljoen bedraagt. Dat heeft een enorm effect op het plafond van ons budget", aldus Marko.

Horner ziet ook kansen ondanks moeilijk weekend

Horner erkent dat Red Bull huiswerk heeft, maar ziet deze tegenslag ook als een kans door de vergaarde data in Monaco: "Ik bedoel, er is nog een lange weg te gaan, dus we hebben nooit iets als vanzelfsprekend gezien in het kampioenschap. Het is duidelijk dat deze race op zaterdag wordt gewonnen en daar hadden we gisteren een slechte dag. Dus om te begrijpen, en vrijdag hadden we het natuurlijk ook moeilijk, wat de problemen waren met het rijgedrag en de kerbs, hebben we nu een enorme hoeveelheid gegevens om te bekijken en aan te pakken voor de komende races", concludeert de teambaas.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk