McLaren CEO Zak Brown haalt uit naar Red Bull

McLaren CEO Zak Brown haalt uit naar Red Bull

door Ayla Huiberts

Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk ging Max Verstappen de strijd aan met McLaren-coureur Lando Norris. Hoewel beide mannen elkaar hebben vergeven voor de botsing, heeft CEO Zak Brown het incident met Red Bull Racing nog niet achter zich gelaten.

Dit weekend wordt de Grote Prijs van Formule 1 gereden op het circuit in Silverstone en op vrijdag liet Brown weten dat hij het vooralsnog niet eens is met de rivaal. Verstappen zou als het ware agressief hebben gereden in Oostenrijk en dit gedrag werd volgens hem aangemoedigd door Red Bull.

Er zijn verschillende meningen over wie de botsing daadwerkelijk heeft veroorzaakt, maar de McLaren-baas vindt het hoe dan ook niet eerlijk dat Norris de schuld krijgt. Op zaterdag vertelt hij het volgende aan de pers:

“Aan het einde van de race, en ik weet niet wie het was op de radio, of het Christian was, maar ik weet het niet, ik zou het nog eens moeten beluisteren. Maar ze hadden Max verteld dat hij niets fout had gedaan en dat Lando ver over de schreef was gegaan. Ik vond niet dat Lando iets verkeerd had gedaan. Volgens mij vond niemand dat Lando iets verkeerd had gedaan.”

De Amerikaan voegt daaraan toe dat hij niet de behoefte heeft om met teambaas Christian Horner in gesprek te gaan.

“Ik denk dat er dingen gebeuren op de baan, maar ik denk dat we allemaal eerlijk moeten zijn tegen elkaar en onze coureurs. maar om nu de schuld voor iedereen bij Lando te leggen terwijl het volgens mij duidelijk was dat het niet Lando’s fout was, was gewoon ongepast. Ik denk dat het oké is. We maken allemaal fouten in het leven. Ik vond het gewoon niet gepast.”

Hoewel Brown het niet eens is met de tegenpartij en hoe de situatie is afgelopen met Norris, kan hij niet veel zeggen over mogelijke maatregelen tegen Red Bull. Volgens hem ligt dit volledig in de handen van de FIA en zij zullen de keuze maken of Verstappen wordt aangesproken op zijn rijgedrag.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk