‘Mercedes en Red Bull afslaan was de verstandigste keuze voor Norris’

‘Mercedes en Red Bull afslaan was de verstandigste keuze voor Norris’

door Ayla Huiberts

Nog voordat het seizoen begon, tekende Lando Norris een meerjarig-contract bij McLaren. Dit betekent dat hij voorlopig niet beschikbaar zal zijn voor de andere teams en voor de Papaya’s is dit voor de lange termijn een slimme zet geweest.

Hoewel de Brit nog geen winst heeft gepakt, is hij regelmatig op het podium te bevinden. Het is duidelijk dat McLaren blij is met een coureur als hem en zijn teamgenoot Oscar Piastri is de perfecte aanvulling voor het team.

Interesse bij Wolff

Nog voordat Lewis Hamilton zijn vertrek naar Ferrari aankondigde, had Norris zijn contract verlengd bij de Britse renstal. Dit betekent dat hij geen optie meer zal zijn als vervanger voor Hamilton of Sergio Pérez in de Red Bull. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft zelfs toegegeven dat hij wel degelijk geïnteresseerd zou zijn in de 24-jarige, mocht hij beschikbaar zijn. Daarnaast wilde hij Charles Leclerc ook niet uitsluiten voor de toekomst.

Formule 1-verslaggever en presentatrice Natalie Pinkham vertelt in de F1 Nation-podcast dat Norris de juiste keuze heeft gemaakt door te kiezen voor McLaren.

“Het is zo belangrijk om loyaal te zijn aan een team, vast te houden aan een team en dat team om je heen te vormen. Lando is slim geweest in dat opzicht … Alles is een risico. Als je de verkeerde stap zet op het verkeerde moment in je carrière, kan dat alles veranderen.”

Natalie Pinkham - Verslaggever voor Sky Sports

'Piastri als ondersteuning voor Norris'

McLaren racet met een relatief jonge, maar goede coureurs. Het doel is dat ze elkaar kunnen pushen om nog groter te worden en het team hoger in het kampioenschap kunnen brengen.

Oscar Piastri rijdt pas zijn tweede seizoen in de koningsklasse, maar hij heeft al een fantastisch jaar achter de rug. Er is een goede dynamiek tussen hem en Norris en F1-verslaggever Fred Ferret denkt dat Piastri zijn teamgenoot kan pushen om de stercoureur te worden binnen het team.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk