Megacontract op komst voor Norris: 'Wij hebben de middelen'

Megacontract op komst voor Norris: 'Wij hebben de middelen'

door Jarlo

De CEO van McLaren, Zak Brown, heeft onlangs duidelijk gemaakt kosten wat het kost Norris vast te willen leggen voor de toekomst. Het contract van de 24-jarige Brit loopt aan het einde van 2025 af.

Lando Norris maakte in 2019 zijn debuut in de Formule 1. Dit was voor het team waar hij nu nog steeds voor uitkomt, McLaren. In zijn eerste volledige seizoen voor de Britse renstal eindigde Norris elfde in het rijderskampioenschap. Dit verbeterde hij in het F1-seizoen van 2020 naar met negende plaats. Vanaf 2021 zagen we echter pas echt wat de jonge Brit in petto had. In het laatst genoemde jaar kreeg de McLaren-coureur de ervaren Daniel Ricciardo naast zich, die hij in 2021 en 2022 met kinderlijk gemak opzij zetten. Tot slot wist Norris logischerwijs afgelopen seizoen F1-rookie Oscar Piastri te verslaan.

Zak Brown: 'Het beste rijderduo'

Norris heeft met zijn immense talent en goeie resultaten op aardig wat mensen indruk gemaakt. Eén van die mensen is Zak Brown. De McLaren-topman heeft zich inmiddels wel gerealiseerd wat voor topcoureur het team uit Woking binnen heeft. Dit zou hij graag zo willen houden. In gesprek met Sky Sports F1 laat Brown onder andere weten dat het behouden van Norris in ieder geval financieel haalbaar is voor McLaren.

“Het is op dit moment het beste rijdersduo van het veld. Er is geen enkel bedrag waarvoor ik dat zou willen inruilen. We hebben alle middelen die nodig zijn.

Zak Brown - CEO van McLaren

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk