Zak Brown kijkt met onzekerheid naar Red Bull: 'Een onaangename verrassing'

Zak Brown kijkt met onzekerheid naar Red Bull: 'Een onaangename verrassing'

door Jarlo

De CEO van McLaren, Zak Brown, heeft onlangs laten weten niet gerust te zijn. De Amerikaan betwijfelt of McLaren echt Red Bull kan uitdagen in het aankomende Formule 1-seizoen. Dit heeft volgens de McLaren-topman een 'onaangename' reden.

McLaren begon het Formule 1-seizoen in 2023 op dramatische wijze. Het team uit Woking kwam tijdens de openingsrace in Bahrein niet verder dan een zeventiende en twintigste plek. Ook de paar races daarna verliepen allesbehalve goed. Wel werden aan het einde van de eerste seizoenshelft de eerste stappen vooruit gezet. McLaren ging in de zojuist genoemde periode van een laagvlieger naar een middenmoter. Het doorbrekende moment kwam echter tijdens de Grand Prix van Engeland, waar McLaren een enorme upgrade meebracht. Lando Norris en Oscar Piastri kwalificeerde dat weekend als tweede en derde. In de race wist Norris als tweede over de streep te komen, terwijl teamgenoot Piastri als vierde eindigde. Sindsdien heeft McLaren de subtop van de Formule 1 nooit meer verlaten.

Zak Brown: 'Dat kan een onaangename verrassing worden voor ons allemaal'

Het Formule 1-seizoen van 2023 was een ware achtbaan voor McLaren. Van het seizoen beginnen als laagvlieger, naar het opklimmen als middenmoter om vervolgens een enorme stap te maken naar de (sub)top. Om ook de allerlaatste stap te zetten richting de top, zal het eerst moeten afrekenen met de combinatie Red Bull Racing en Max Verstappen. Mclaren-CEO Zak Brown is er niet zeker van of dit al in 2024 gaat lukken, zo laat hij weten in gesprek met de media.

"Ik kan me haast niet voorstellen dat Red Bull niet in staat was om hun auto te ontwikkelen in 2023. Ik denk dat ze misschien hebben besloten om geen upgrades te brengen. Red Bull stond in 2023 mijlenver voor op de concurrentie. In Abu Dhabi werd duidelijk dat het team ook geen updates nodig had om de voorsprong te behouden. Het lijkt alsof Red Bull de auto niet heeft ontwikkeld tot het niveau dat ze hadden gekund. Dat kan een onaangename verrassing zijn voor ons allemaal"

Zak Brown - CEO van McLaren

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk