Nieuwe GP-winnaar Norris speelt underdog bij persconferentie Imola

Nieuwe GP-winnaar Norris speelt underdog bij persconferentie Imola

door Michael Janiec

Ondanks zijn eerste overwinning in de Grand Prix van Miami een paar weken geleden, waarschuwde Lando Norris dat McLaren nog niet klaar is om Red Bull consequent uit te dagen voor racezeges momenteel.

Norris voorzichtige optimisme zelve na overwinning in Miami

Norris verwacht een sterk optreden tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna dit weekend, maar benadrukt dat McLaren realistisch blijft: "Ik heb er vertrouwen in dat we kunnen verbeteren, maar ik ben duidelijk geweest dat we er niet elk weekend zullen zijn [in de strijd om overwinningen]. We hebben meer nodig om Red Bull en Ferrari consequent uit te dagen."

Norris won in Miami dankzij een aanzienlijke aerodynamische upgrade van de MCL38. De 24-jarige Brit gelooft dat de auto dit weekend nog beter geschikt is voor het circuit van Imola: "Het circuit past beter bij ons en de upgrade kan ook een beetje helpen. Historisch gezien is Imola een sterk circuit voor zowel McLaren als mijzelf."

Norris erkent echter dat andere teams zich ook snel ontwikkelen. Ferrari brengt bijvoorbeeld een groot ontwikkelingspakket met bodywork-revisies en verbeterde aerodynamica mee naar Imola.

Daarnaast wil Norris, die bij de vorige twee Grands Prix op Imola als derde eindigde, zich niet te snel rijk rekenen. Hij erkent dat in Miami de safetycar timing behoorlijk zijn kant opviel en dat geluk een factor is waar zijn succes van afhankelijk blijft, zolang Red Bull te snel is.

"We hebben zeker een stap voorwaarts gemaakt, maar anderen hebben ook upgrades doorgevoerd. We lopen niet op de zaken vooruit. Ik denk nog steeds dat we op dit moment het op twee na beste team zijn, maar dat kan veranderen als we hier weer een goed weekend hebben. Met ons ontwikkelingstempo heb ik er alle vertrouwen in dat we volgend jaar veel vaker kunnen strijden om overwinningen en zelfs het kampioenschap."

Lando Norris met beide voeten op de grond na Miami

One-off of voorbode voor meer succes?

Ondanks de zelfkritische toon is de positieve noot bovenal leidend. En terecht. McLaren werd begin van het seizoen 2023 geplaagd door prestatieproblemen en is nu uit de startblokken gevlogen.

Met overmacht voorbij aan Mercedes zelfs.

En het harde werk is ook nog eens beloond met een klinkende zege.

Dat zal ongetwijfeld naar meer smaken voor het collectief. Ook aan de andere kant van de garage bij teamgenoot Oscar Piastri. De Aussie moet nog in zijn ritme komen na een veelbelovend debuutseizoen naast Norris en krijgt naar verluidt dezelfde updates als Norris dit raceweekend.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk