Perez reageert op verwarring rondom late snelste ronde Verstappen

Perez reageert op verwarring rondom late snelste ronde Verstappen

door Michael

Volgens Red Bull Racing-coureur Sergio Perez is de situatie in het slotdeel van de Saoedische GP opgehelderd door het team. Er werd gesproken van spanningen tussen de Mexicaan en teamgenoot Max Verstappen, maar alles zou inmiddels uitgesproken zijn en Perez begrijpt nu beter waarom zijn F1-team zo handelde.

Perez bevestigt dat alles is uitgesproken bij Red Bull Racing

Want mocht hij nou wel óf niet gaan voor de snelste ronde? Verstappen deed dat wel. Tot verbazing van Checo, die toch een andere opdracht gekregen zou hebben.

Perez wuift het weg als een misverstand, alles zit goed: "Alles zit goed, ik denk dat we erover gesproken hebben en we zitten allemaal op dezelfde lijn, daar leren we natuurlijk van. Op dat moment dacht ik dat ik niet de juiste informatie kreeg, maar nu ik erop terugkijk, was het allemaal heel goed gespeeld door het team."

Het helpt ook wel dat de RB19 over de potentie beschikt, erkent Perez: "We hopen het momentum vast te houden. Voor het team waren de eerste twee races geweldig, maar we hebben nog een lange weg te gaan. "Ik voel me goed, maar elk weekend is een nieuwe uitdaging dus ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging."

Een nieuwe uitdaging ligt in het verschiet. Hoewel het ook om een straatcircuit gaat, verwacht Perez dat het weer zoeken naar de afstelling wordt in Melbourne dit weekend: "Bahrein en Saoedi-Arabië zijn heel verschillende circuits en Australië wordt een nieuwe uitdaging voor ons en deze auto. We hebben een geweldig tempo en werken hard samen om ervoor te zorgen dat onze betrouwbaarheid er ook is. Het is een leuke start van 2023 geweest, maar dat maakt niet uit als we ons hoge niveau niet vasthouden", aldus Perez.

De vijfvoudige GP-winnaar zal moeten rijden voor wat hij waard is in 2023. Lando Norris wordt namelijk in verband gebracht met een overstap naar Red Bull.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk