Piastri hongerig ondanks start vanaf P2: ‘Liever dichter bij Verstappen’

Piastri hongerig ondanks start vanaf P2: ‘Liever dichter bij Verstappen’

door Jarlo

McLaren-coureur, Oscar Piastri, kwalificeert knap tweede voor de Grand Prix van Japan. Een tweede plek. Het verslaan van teamgenoot Lando Norris markeert evengoed zijn best kwalificatie resultaat van het seizoen.

Piastri begon de zaterdag al geweldig. Eerder deze dag, in de derde vrije training, klokte de McLaren-coureur de derde tijd, achter teamgenoot Lando Norris. Tijdens de kwalificatie waren de rollen omgedraaid. Piastri wist zijn teamgenoot te verslaan met minder dan een halve tiende verschil. De Australiër blikt in gesprek met Viaplay terug op zijn beste kwalificatie van het seizoen.

‘Het maximaal haalbare’

Na afloop van de kwalificatie, laat Piastri weten dat dit het maximaal haalbare was voor hem: “Het is een solide weekend geweest, zeker. Ik denk dat ik wat goede stappen zette richting de kwalificatie, zowel met auto als met het circuit. Ik had liever dichterbij Max gestaan, maar zou nooit zes tiende hebben gevonden. Maar ben hier wel blij mee.”

“Ja, ik moet inderdaad maar één auto inhalen, maar een hele moeilijke” , grapte de Australiër.

‘Dat had niet zoveel effect’

Tot slot werd er gevraagd naar de upgrades van McLaren dit weekend. Hadden die enigszins effect?

“Niet zoveel anders eerlijk gezegd. Het circuit is dusdanig anders. Het grip-niveau was opvallend laag hier, iets wat andere coureurs bevestigden. Het is niet dat de auto hier zo goed aanvoelde, maar het was een snelle auto. Zolang ze de auto sneller maken, ben ik blij.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk