Ricciardo reageert in aanloop GP Las Vegas: 'Alsof we op een filmset gaan rijden'

Ricciardo reageert in aanloop GP Las Vegas: 'Alsof we op een filmset gaan rijden'

door Jarlo

AlphaTauri-coureur Daniel Ricciardo, heeft onlangs vooruit geblikt op de Grand Prix van Las Vegas aankomend weekend. De Australiër heeft onthuld bekend te zijn met de stad, en deelde tot slot ook nog zijn verwachtingen voor aankomend weekend.

Nog minder dan een week te gaan, totdat het licht aan het einde van pitstraat op groen springt voor de start van het eerste race-weekend in Las Vegas sinds 1982. De hype voor de race door de straten van de gokhoofdstad is groot, en dat is te merken ook. Van decoraties rondom het circuit, tot de verwachtingen van de buitenstaanders.

De coureurs zullen racen over de beroemde strip van de stad, en langs iconische monumenten zoals Caesars Palace, de Bellagio Fountains, de MSG Sphere, en de Mirage.

Sommige rijders hebben uitgesproken zin te hebben in de aanstaande race in Vegas, zo ook Mercedes-coureur Lewis Hamilton. In tegenstelling tot de Brit, heeft Red Bull Racing-coureur Max Verstappen overduidelijk laten weten geen fan te zijn van het aanstaande race-weekend.

Ricciardo: 'Alsof we op een filmset gaan rijden'

Ricciardo heeft in de 'AlphaTauri-preview' voor het race-weekend in Las Vegas vooruit geblikt op de race in gokstad, en liet daar als eerste weten wat hij vindt van de stad.

"Ik ben al heel vaak in Vegas geweest. Het zal interessant zijn om er met een andere instelling heen te gaan, aangezien ik er nu zal komen voor een Formule 1-race. Het is zo'n surrealistische stad, vooral 's nachts met al die lichtjes. Ik denk dat het zal voelen alsof we op een filmset racen. Het zal erg mooi worden."

'Dat gaat voor ons het belangrijkste zijn'

Tot slot blikte Ricciardo vooruit naar het belangrijkste, het racen.

"Van wat ik op de simulator heb meegekregen, is het echt een uitdagend circuit. Dit omdat er veel lange rechte stukken zijn, en dan veel korte 90 graden bochten met veel remwerk. De lay-out is daarmee zeker interessant. Wat ik ook zeker weet is dat het koud zal worden. Ik denk dat het daarom ook belangrijk is om te weten hoe we de banden goed laten werken, en daarmee de auto genoeg grip laten produceren. Het is een geweldige stad, maar waar het op neerkomt, is dat ik er ben om te racen. Dit is dan ook waar ik prioriteit aan moet geven, en me op moet focussen"

Daniel Ricciardo - AlphaTauri-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk