Sainz geeft teleurstelling toe rondom vertrek: ‘Ferrari heeft mij gedumpt’

Sainz geeft teleurstelling toe rondom vertrek: ‘Ferrari heeft mij gedumpt’

door Michael Janiec

Terwijl de Formule 1-wereld zich opmaakt voor de Grand Prix van Spanje, zijn alle ogen gericht op vertrekkend Ferrari-coureur Carlos Sainz, die op het punt staat om zijn nieuwe thuis voor het seizoen 2025 aan te kondigen.

Sainz, die geen contract meer heeft bij Ferrari na de beslissing van het team om het contract van Charles Leclerc te verlengen en Lewis Hamilton te contracteren voor 2025, heeft onthuld dat hij meerdere opties op tafel heeft liggen.

De indrukwekkende prestaties van Sainz dit seizoen, waaronder een overwinning in Melbourne, hebben zijn onderhandelingspositie op de nog bewegende transfermarkt versterkt.

In het Spaanse tv-programma El Hormiguero bevestigde Sainz dat hij benaderd is door elk team dat nog niet klaar is met de rijders voor volgend jaar.

Sainz: kan nu al over toekomst beslissen

"Ik zal zeer binnenkort een beslissing maken", verklaarde Sainz. "Ik wil het achter de rug hebben en me richten op de rest van het jaar met Ferrari. Er is tijd om na te denken over volgend jaar. Dit jaar heb ik een auto waarmee ik nog steeds podiumplaatsen kan halen en races kan winnen. Daar wil ik me op richten."

De drievoudig Grand Prix-winnaar gaf toe dat hij nog geen beslissing heeft genomen, maar dat hij zich wel bewust is van de verschillende mogelijkheden die er voor hem klaarliggen: "Alle teams die nog geen coureurs hebben voor volgend jaar hebben me een contract aangeboden. Als ik wil, kan ik morgen bij iedereen tekenen, maar ik doe het een beetje rustig aan. Ik zal binnenkort beslissen en elk van die teams is een optie voor mij."

Zowel Williams als Audi (Sauber) willen de Spanjaard graag. Haas zou ook azen op de diensten van de routenier, maar lijkt de minst waarschijnlijke optie. Datzelfde geldt voor Alpine waar een zitje vrijkomt nu het vertrek van Esteban Ocon officieel is.

'Daar kun je niet tegenop...'

Over de beslissing van Ferrari om hem te vervangen door Hamilton zei Sainz: "Natuurlijk komt dat niet lekker binnen. Niemand vindt het leuk om te horen dat je niet kunt blijven. Niemand vindt het leuk om gedumpt te worden. Ze hebben me in februari gedumpt en natuurlijk voelde ik me slecht."

Ondanks de teleurstelling is Sainz gefocust en competitief gebleven, wat zijn waarde voor potentiële gegadigden onderstreept: "Ik begon het jaar erg goed, ik won in Australië, maar ja, er was een zevenvoudig wereldkampioen genaamd Lewis Hamilton die naar Ferrari wilde komen en ze maakten ruimte voor hem. Daar kun je niet tegenop."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk