Sainz tot over zijn oren met P1 in Singapore: 'We moesten echt tot de limieten gaan vandaag'

Sainz tot over zijn oren met P1 in Singapore: 'We moesten echt tot de limieten gaan vandaag'

Carlos Sainz kan zijn blijheid na zijn winst in Singapore maar moeilijk onder woorden brengen. De Spanjaard vertrok van pole position en gaf die positie ondanks (virtual) safety cars en de hete adem van Norris, Russell en Hamilton in de slotfase niet meer uit handen. Het betekent de eerste overwinning voor een niet-Red Bull rijder dit seizoen.

Sainz tot over zijn oren met winst GP Singapore

“Dit is een geweldig gevoel na een geweldig weekend. Ik wil iedereen bij Ferrari bedanken die dit heeft bewerkstelligd. Het was een tricky begin, maar dit weekend en vooral deze race deden we wat moest gebeuren. Ik ben super blij, en ik weet zeker dat alle Italianen en Ferrari-fans dat ook zijn!”.

Sainz moest, vooral in het laatste gedeelte, alle zeilen bijzetten om de overwinning te pakken. Zowel Lando Norris alsook de beide Mercedessen plantten hun hete adem in de nek van de Spanjaard. Daar zinspeelde hij vervolgens op slimme manier op in: hij liet Norris expres tot binnen een seconde komen, zodat de Brit met zijn DRS een buffer kon opbouwen tegenover de twee Mercedessen.

Sainz: "We moesten echt tot de limieten gaan vandaag, zeker in die laatste tien ronden. De safety car dwong ons om wat eerder te pitten dan we voor ogen hadden, dus ik wist dat we een lange stint voor de boeg hadden. Ik moest daarna iedereen achter me houden. We gaven Lando DRS zodat hij de Mercedessen achter zich kon houden, en dat pakte perfect uit. Ik ben super blij!”.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk