Sky Sports: ‘Niet uit te sluiten dat Hamilton naar Ferrari verkast’

Sky Sports: ‘Niet uit te sluiten dat Hamilton naar Ferrari verkast’

door Michael Janiec

Sky Sports-host Simon Lazenby houdt rekening met een scenario waarbij Lewis Hamilton na een tegenvallend 2023 met het F1-team van Mercedes naar Scuderia Ferrari vertrekt. De zevenvoudig wereldkampioen zou immers nooit hebben ontkend dat het rijden bij de Prancing Horse de droom is van iedere F1-coureur.

Hamilton in verband gebracht met overstap naar Ferrari

Wat Hamilton na 2023 doet, is nog de grote vraag. Recent bevestigde Mercedes-teambaas Toto Wolff dat de onderhandelingen over een verlening voorlopig op ‘on hold’ zijn gezet.

In principe kan het twee kanten op. In het ergste geval? Mercedes geraakt verder van de target om voor overwinningen en kampioenschappen te vechten. En dan is het de vraag of Hamilton van plan is om te blijven hangen, in plaats van te beginnen met een schone lei elders, waar meer van de potentie waargemaakt wordt.

'Auto om met Verstappen te vechten'

Lazenby zou een vertrek van Hamilton ‘niet uitsluiten’ als Mercedes niet competitief is dit seizoen: “Ik denk dat als er een coureur is die de kans verdient om tegen Max Verstappen te racen in de best mogelijke auto, dan is dat wel Hamilton”, begint de host in gesprek met Express Sport.

“Hij zal niet naar Red Bull gaan zolang Max daar zit. En iedere coureur verlangt naar het rijden voor Ferrari”, vervolgt hij.

“Lewis is in het verleden geciteerd - zeggend dat hij voor Ferrari wil rijden. Als Ferrari Mercedes voorbijstreeft, dan zou ik het niet uitsluiten. Hij heeft tot nu toe nog steeds niet bijgetekend en zijn contract verloopt aan het einde van dit seizoen.”

Sky Sports-host Simon Lazenby

Terwijl de gifbeker nog steeds niet leeg lijkt voor het team van Mercedes, deinst Hamilton niet terug van pittige uitspraken. Zo zou Mercedes niet geluisterd hebben naar zijn feedback vorig seizoen - de zevenvoudig wereldkampioen is kritisch dat de W14 niet naar wens werkt.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk