Tsunoda oogst nog meer lof na Japan: 'verbazingwekkende transformatie'

Tsunoda oogst nog meer lof na Japan: 'verbazingwekkende transformatie'

door Ayla Huiberts

Yuki Tsunoda reed een indrukwekkende thuisrace in Japan. Na een lastige start herpakte hij zichzelf met een aantal spectaculaire inhaalmanoeuvres en daarmee draaide hij de hoofden van Helmut Marko en RB-CEO Peter Bayer.

De Red Bull Racing-adviseur bleek positief verrast te zijn over Tsunoda en Bayer complimenteert de Japanner voor zijn prestaties. De 23-jarige is al meerdere keren zijn teamgenoot, Daniel Ricciardo, voorbijgestreefd en heeft naar omstandigheden ijzersterke start van het seizoen.

Op het circuit in Suzuka werd hij toegejuicht door zijn thuispubliek en de RB-topman prijst Tsunoda voor de afgelopen Grand Prix: “Het was een onberispelijke rit van hem en hij beheerde de banden wanneer dat nodig was, hij pushte wanneer dat nodig was. Hij kreeg veel steun van het team bij die pitsop. Al met al heel, heel blij met hem.”

'Hij zit op een ander niveau'

Naast het feit dat de Japanse fans een goede invloed hadden op Tsuonda, is er ook een andere factor die meespeelt in het succes van de coureur. Bayer meldt dat de 23-jarige een goede ontwikkeling heeft doorstaan en dit jaar zijn aanpak heeft aangescherpt.

“Dat is iets wat we nu hebben gezien tijdens de laatste paar races en hij heeft mentaal zo’n grote vooruitgang geboekt. In de winter heeft hij fysiek verbazingwekkende vooruitgang geboekt, maar mentaal zit hij nu op een ander niveau.
“Hij neemt dit op en hij haalt er echt energie uit, in plaats van afgeleid te zijn. Ik denk dat dit zeker een mega drive van hem was.”

Peter Bayer - CEO van Visa Cash App RB

Kansen voor RB?

Momenteel gaat Visa Cash App RB de strijd aan met het F1-team van Aston Martin. Hoewel ze nog achter de renstal staan in het constructeursklassement, is Tsunoda tot nu toe Lance Stroll iedere keer te snel af geweest.

Bayer wil nog niet te hard van stapel lopen en blijft bescheiden in zijn antwoord op AMR uitdagen. Volgens de Oostenrijker had RB de verwachting overtroffen in Japan en Stroll haalde juist minder uit zijn auto dan gehoopt.

Toch is Bayer trots op de prestaties van zijn team en hij hoopt het tempo zo hoog mogelijk te houden. Bovendien zullen de upgrades van de bolide beter uitpakken gedurende de aankomende races.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk