Tussenstand in F1-kampioenschappen na Grand Prix van Singapore 2023

Tussenstand in F1-kampioenschappen na Grand Prix van Singapore 2023

door Michael

Eindelijk een Grand Prix waar tot in de slotronden de uiteindelijke winnaar verre van zeker bleek. Carlos Sainz boekte in Singapore de eerste overwinning van het jaar. Voor zowel hemzelf als zijn team een opsteker. Evenals daarmee een sprankje hoop voor de concurrentie dat Red Bull Racing en Max Verstappen te verslaan zijn in 2023. Het gat naar de kampioenschapsleiders blijft vooralsnog enorm, maar wat betekent de uitslag van deze Singaporese GP voor de tussenstand in het constructeurs- en coureurskampioenschap van F1?

Tussenstand F1 na GP Singapore: rijders

Ondanks enige uitstel voor de twee titelvieringen van Red Bull Racing is de voorsprong nog steeds een buffer waar menig voor zou tekenen in het slotdeel van het seizoen. Daarachter is de uitslag nog verre van beslist. Dankzij de deels in schoot geworpen P3 profiteert Lewis Hamilton optimaal. En hoewel Fernando Alonso nog steeds dicht bij de zevenvoudig wereldkampioen zit, groeit het gat naar teamgenoot George Russell wederom. De laatstgenoemde crashte in de laatste ronden vanuit de derde positie en ziet zijn achterstand op Hamilton toenemen naar 71 punten.

Ook Norris doet uitstekende zaken. De McLaren-coureur heeft dankzij de P2 in Singapore om zijn beurt Russell in het vizier met enkel nog twaalf punten te overbruggen richting een zevende plek in de klassering.

Tussenstand F1 na GP Singapore: constructeurs

De crash van Russell heeft ook gevolgen voor de stand der constructeurs. Mercedes morst kostbare punten in een weekend waarin Ferrari wederom sterk voor de dag is gekomen. 24 punten scheidt de nummer twee en nummer drie.

Een raceweekend waarin Aston Martin weer niet slaagt in terugkeren naar de eerdere vorm. De nulscore tegenover de P2 van Norris en P7 van Oscar Piastri verkleint het onderlinge gat naar 78 punten.

Onder mom van eervolle vermelding: de P9 van rookie Liam Lawson. Twee punten, het lijkt niet veel. Maar het geeft AlphaTauri enige moed dat Haas (12 punten) en Alfa Romeo (10 punten) nog steeds te achterhalen zijn in het restant van dit F1-seizoen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk