Horner wijst naar factor tijdens GP Singapore: 'dát heeft onze race verknald'

Horner wijst naar factor tijdens GP Singapore: 'dát heeft onze race verknald'

door Cas Zeeman

Ondanks een zeer moeizaam weekend kijkt Red Bull-teambaas Christian Horner toch enigszins positief naar de GP van Singapore. Na een zeer teleurstellende kwalificatie wisten zowel Verstappen als Pérez zich terug te vechten naar respectievelijk P5 en P8, en dat kan op lof rekenen van de Brit.

'Dat vergalde onze race'

"Reeksen als deze komen altijd tot een eind. Vijftien overwinningen op rij is natuurlijk bizar. Mijn felicitaties gaan naar Carlos Sainz en Ferrari, ze hebben het vandaag fantastisch gedaan. Het was gewoon niet ons weekend. We hadden een moeilijke kwalificatie en kozen vandaag voor een agressieve strategie, waarbij we gokten op een vroege safety car. Maar het moment dat-ie naar buiten kwam kon niet slechter. Dat heeft onze race vergald", aldus de Brit.

Ondanks alles is Horner toch tevreden - Red Bull tekende op zondag immers tekenen van herstel ten opzichte van de twee voorgaande dagen: "Het was een heel moeilijk weekend voor Max, maar hij heeft het goed gedaan vandaag. Hij racete hard en vocht voor wat hij waard was. Slechts 0.2 eindigde hij achter Leclerc. Dus het was een moeilijk weekend en het einde van een super succesvolle reeks, en nu moeten we daar weer aan gaan bouwen."

Liam Lawson

Buiten alle Red Bull-commotie manifesteerde Liam Lawson - Red Bull-junior - zich juist. Met de AlphaTauri wist hij knap P10 en dus een punt te pakken. Horner: "Hij heeft het fantastisch gedaan vandaag. Iedereen bij ons is zeer onder de indruk van zijn huidige prestaties, dus hij zet zichzelf uitstekend op de kaart."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk