Voormalige F1-baas Eccclestone springt bij als vertrouwenspersoon Horner

Voormalige F1-baas Eccclestone springt bij als vertrouwenspersoon Horner

door Jarlo

Bernie Ecclestone is aangesteld als een vertrouwelingspersoon van Red Bull Racing-teambaas Christian Horner. Vorige week werd de Brit verdacht van grensoverschrijdend gedrag richting een medewerkster van Red Bull Racing. Nu krijgt de Red Bull-topman bijval van de voormalig Formule 1-baas, meldt het Duitse Motorsport-total.

Op maandag 5 februari het nieuws naar buiten dat de teambaas van Red Bull Racing verdacht wordt van grensoverschrijdend gedrag. Als gevolg hiervan, heeft de Oostenrijkse renstal een intern onderzoek ingesteld met als doel om achter de waarheid te komen.

Ook werd Horner op vrijdag 9 februari ondervraagd door een onafhankelijke advocaat. Dit zou aanvankelijk plaatsvinden in Milton Keynes, waar ook de fabriek van het team gevestigd staat. Echter, om de opwachting van journalisten te voorkomen, is dit verplaatst naar een locatie in London. Ook zouden andere personeelsleden verhoord zijn, waaronder CTO Adrian Newey.

Veel partijen volgen zaak op de voet

Volgens Motorosport-total zijn er een aantal partijen die de zaak met veel aandacht volgen. Naar verluidt zou Liberty Media en Formule 1-CEO Stefano Domenicali veel interesse tonen in de kwestie rondom Horner. En sindskort ook Bernie Ecclestone. De inmiddels 93-jarige gaat een adviserende rol vervullen voor Horner.

Het internet ontplofte nadat dit nieuws binnen kwam. Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard zag dat en heeft laten weten niet blij te zijn met de 'voorbarige reacties' op zijn voormalig teambaas. Het is dan ook zo dat Horner nog altijd onschuldig is, totdat het tegendeel is bewezen.

Car launch Red Bull Racing in gevaar?

Red Bull Racing heeft laten weten de zaak 'uiterst serieus' te nemen. Het lopende onderzoek staat in de ogen van de ingehuurde juristen los van het naderende F1-seizoen en het kan lang duren, voordat er duidelijkheid gegeven wordt.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk