Wolff kijkt vooruit naar volgend seizoen: 'We hebben Mount Everest om te beklimmen'

Wolff kijkt vooruit naar volgend seizoen: 'We hebben Mount Everest om te beklimmen'

door Jarlo

Mercedes-teambaas Toto Wolff, stond met twee gezichten voor de camera na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi afgelopen weekend. De Oostenrijker was blij met het kortetermijndoel, twee worden in het constructeurskampioenschap. Maar keek ook kritisch naar de achterstand op Red Bull Racing.

Voor Mercedes was het wederom geen fantastisch Grand Prix in 2023. De Duitse renstal kwalificeerde in Abu Dhabi op de vierde en elfde plaats. Mercedes-coureur George Russell, die vanaf de vierde plaats mocht vertrekken, pakte na een solide race nog een podiumplaats. Dit had hij te danken aan een vijf seconde tijdstraf voor Sergio Perez.

Voor teamgenoot Lewis Hamilton, die slechts elfde startte, was de race een stuk moeizamer. De Brit kwam niet verder dan de negende plaats, en klaagde gedurende het weekend over een gebrek aan snelheid.

Wolff is blij, maar kritisch: 'Vandaag hebben we gewonnen, maar het seizoen hebben we verloren'

De Mercedes-teambaas verscheen na de race voor de camera bij Sky Sports F1, en liet daarbij weten met twee gevoelens terug te kijken op de race en het seizoen.

"Vandaag zit ik hier met een goed gevoel, omdat dat we vandaag P2 in het constructeurskampioenschap hebben veiliggesteld maar. Tegelijkertijd zijn we geen constructeurs kampioenen geworden. Er moet dus serieus iets veranderen. We wijken helemaal af van de huidige filosofie van de auto. We zullen voor volgend jaar alleen een kans hebben (tegen Red Bull) als we dat doen."

'Mount Everest is voor ons'

Tot slot nam Wolff onder andere McLaren als voorbeeld. De Britse renstal kwam dit jaar tijdens de Grand Prix van Engeland met een grote upgrade, wat het team uit Woking een enorme boost gaf. De Mercedes-teambaas put motivatie uit het zojuist genoemde.

"We hebben bij McLaren gezien dat een update een seconde aan rondetijd vrijmaakte, en bij AlphaTauri die met hun upgrades een sterke slotfase van het seizoen kende. We hebben daarom in het voorjaar besloten dat we terug moeten naar de tekentafel, en volgend jaar met iets compleet nieuws moeten komen. Hierbij staat het beklimmen van Mount Everest op ons te wachten."

Toto Wolff - Mercedes-teambaas

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk