Wolff ontkent insinuaties Horner over Mercedes-leegloop HPP

Wolff ontkent insinuaties Horner over Mercedes-leegloop HPP

door Michael Janiec

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft beweringen van zijn Red Bull-tegenhanger Christian Horner weerlegd dat het Oostenrijkse team maar liefst 220 personeelsleden zou hebben weggekaapt bij de motordivisie van Mercedes.

Wolff ontkent suggesties Horner: 'Je moet aan je wiskunde werken'

De beschuldigingen komen naar aanleiding van het nieuws over het geplande vertrek van Red Bulls technische goeroe Adrian Newey in 2025.

Zowel Wolff als Zak Brown, CEO van McLaren, suggereerden dat er opvallend veel cv's rondgingen van Red Bull-werknemers na het nieuws.

Horner pareerde door te zeggen dat er honderden personeelsleder waren weggelokt bij Mercedes.

Wolff bagatelliseerde om zijn beurt het belang van Red Bulls aanwinsten en zei dat het werkelijke aantal dichter bij de negentien ingenieurs ligt: "Je moet aan de wiskunde werken - negentien ingenieurs. Dus wat die aantallen ook zijn, ik denk dat er een natuurlijke fluctuatie is tussen teams die komen en gaan, wat volkomen normaal is", meldde Wolff aan de media.

"We hebben een motorafdeling die zo goed is als maar kan, met een topleiding. Er is geen millimeter bij HPP (High Performance Powertrains) dat anders zou moeten zijn qua organisatorische opzet en mensen die er werken, waar ik het geluk heb mee te werken, het is een perfecte organisatie."

Wolff blijft vertrouwen in Mercedes-motoren

Wolff richt pijlen alvast op 2026

Ondanks het recente vertrek van personeel, blijft Wolff geloven dat de krachtbron van Mercedes de standaard blijft in de Formule 1.

Hij haalt de successen van de Zilverpijlen aan sinds 2014 - een ‘benchmark’ volgens de Oostenrijker - en is dan ook verwachtingsvol over de introductie van de nieuwe motoren in 2026.

Wolff erkende tenslotte dat mensen vertrokken zijn, maar benadrukte dat Mercedes actief is in het werven van bekwaam personeel.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk