Wolff reageert op kritiek na GP Las Vegas: 'Dat zou elke teambaas hebben gedaan'

Wolff reageert op kritiek na GP Las Vegas: 'Dat zou elke teambaas hebben gedaan'

door Jarlo

Mercedes-teambaas Toto Wolff, heeft zichzelf na afloop van de Grand Prix van Las Vegas niet bepaald populair gemaakt bij sommige F1-figuranten en fans. Dit na uitspraken richting het team van Ferrari na afloop van het 'putdekselschandaal'.

Het gaat allemaal over de uitspraken van Toto Wolff richting het team van Ferrari, nadat Ferrari-coureur Carlos Sainz over een losgekomen putdeksel reed. Enorme schade aan de auto was het gevolg. Het zojuist genoemde gebeurde al in de eerste tien minuten van de eerste vrije training, waardoor het hele weekend van de Spanjaard al negatief beïnvloed was, buiten zijn schuld om. Ondanks dit feit, kreeg Sainz een gridstraf van 10 plaatsen door het vervangen van kapotte motoronderdelen, tot grote woede van heel het team van Ferrari. Hoe kon het gebeuren dat Sainz een gridstraf van tien plaatsen krijgt, terwijl heel het team van Ferrari juist het slachtoffer was?

Wolff heeft vrede met straf Ferrari

Tijdens het weekend in Las Vegas, maakte Wolff duidelijk tevreden te zijn met de straf die Sainz opliep. De Oostenrijker is daarbij ook beschuldigd op het proberen te vermijden dat de straf van Sainz ingetrokken zou worden. Dit ontkent de Mercedes-topman echter.

'Moest ik doen in het belang van het team'

In gesprek met Racingnews365, verklaarde Wolff waarom hij geen genade had voor het team van Ferrari. De Mercedes-topman kaartte daarbij de strijd met Ferrari in het constructeurskampioenschap aan.

"Als teambaas van een rivaliserend team dat vecht voor plek twee in het constructeurskampioenschap met Ferrari, moest ik kijken naar de reglementen en naar de volledige reikwijdte van mogelijke acties om onszelf P2 te garanderen in het constructeurskampioenschap. Als we het constructeurskampioenschap met vijf punten zouden hadden verloren, omdat ik sportief gehandeld zou hebben, zou ik mezelf wel voor mijn kop kunnen slaan. Als de regels wijzen naar het feit dat Ferrari gestraft zou moeten worden, dan wil ik dat dat gebeurd. Elke andere teambaas zou hetzelfde hebben gedaan."

Toto Wolff - Mercedes-teambaas

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk